„Čia yra įdomus dalykas, kaip buvo rengiami tie policininkai, ir, kaip yra nustatoma, kad žmogus potencialiai yra labai pavojingas, ir gali tapti smurtautoju. Daliai žmonių, kurie asmeniškai atėjo su protesto nuotaika, tai tikrai galėjo pasirodyti kaip visiškai perteklinis jėgos naudojimas jų atžvilgiu“, – konstatavo R. Žiliukaitė.

Mokslininkei irgi plakatas neatrodo grėsmę visuomenei keliantis dalykas.

„Ir tai net nėra viešosios tvarkos pažeidimas. Mes, kaip demokratinės visuomenės nariai, galime turėti labai skirtingas nuomones.

Tai, kas neleistina, ir kas tikrai gali būti iškomunikuojama, kad nė vienoje demokratinėje visuomenėje negali būti toleruojamas, – politinis smurtas. Nė vienoje demokratinėje visuomenėje nėra toleruojamas bet koks įstatymus pažeidžiantis elgesys. Tas aspektas buvo su klaustuku, ar nebuvo šiuo atveju perteklinis reguliavimas, kai net ne prie grupelių, bet net ir prie pavienių žmonių policininkai prieidavo ir įspėjinėdavo“, – teigė R. Žiliukaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)