„Iš esmės renginys praėjo be didelių incidentų, rimtų konfliktų neužfiksuota. Bet yra vienas protokolas už viešosios tvarkos pažeidimą ir dar keletas smulkių incidentų, susijusių su viešosios tvarkos pažeidimais, bet kol kas dar aiškinamasi”, – trečiadienį Eltai teigė R. Matonis.

Anot jo, administracinio nusižengimo protokolas nėra konkrečiai susijęs su protestu, tačiau tai įvyko renginio metu.

„Protokolas yra dėl asmens šlapinimosi viešoje vietoje. Nežinome, ar susiję, ar nesusiję su protestu, bet tai įvyko jo metu“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad trečiadienį Vilniaus savivaldybė nesuteikė leidimo įvairiose sostinės vietose Šeimų sąjūdžiui organizuoti mitingus.

Savivaldybė prašymus atmetė, argumentuodama tuo, kad ši vieta įtraukta į valstybės ir Savivaldybės institucijų organizuojamus renginius.

Visgi šventės išvakarėse organizacijos lyderis Raimondas Grinevičius išplatino viešą pranešimą, kuriame ragino sekėjus dalyvauti Vasario 16-osios valstybės institucijų organizuojamuose renginiuose.

Nuogąstaujant dėl galimų provokacijų, trečiadienį sostinėje organizuojami Vasario 16-osios minėjimai vyko patruliuojant sustiprintoms policijos pajėgoms bei buvo tikrinamos atvykstančiųjų į Vilnių transporto priemonės.

Tradiciškai pasigirdus Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio kalbai iš Vilniaus Signatarų namų balkono, profesoriaus sakomas mintis ėmė trikdyti pavieniai šūksniai: minioje skanduota Romualdo Ozolo pavardė bei pasigirdo replikų „Gėda”.

Vis tik jie greitai buvo užgožti plojimais bei padėkomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)