Pasak jos, popiežius Pranciškus Lietuvai siunčia nuoširdžius sveikinimus ir „meldžiasi, kad mūsų šalies žmones Dievas palaimintų taika ir vienybe“.

„Lietuva yra svarbi lyderė NATO rytiniame flange ir viena artimiausių JAV sąjungininkių. Mūsų įsipareigojimas užtikrinti Lietuvos saugumą, kad ir kokia grėsmė kiltų, išlieka labai tvirtas“, – rašoma JAV prezidento Joe Bideno sveikinime.

Laiške išsakomas ir JAV prezidento lūkestis tęsti glaudžią šalių partnerystę ir puoselėti demokratines vertybes, kuriomis dalijasi mūsų tautos.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda savo sveikinime pabrėžia Lietuvos ir Lenkijos ryšių svarbą, ypač dabartinėje situacijoje, kai bendradarbiavimas saugumo srityje yra „toks svarbus taip pat ir NATO bei Europos Sąjungos lygmeniu“.

„Iššūkiai, su kuriais šiandien susiduria Europa ir mūsų regiono šalys, reikalauja mūsų solidarumo ir veikimo išvien“, – rašoma A. Dudos laiške.

Savo ir visų Vokietijos žmonių vardu sveikindamas Lietuvą prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris pabrėžė, kad abi šalis nuo seno sieja pasitikėjimu paremtas bendradarbiavimas ir glaudi partnerystė.

„Užtikrinu Jus, kad Vokietija yra solidari su Lietuva ir ją palaiko. Tikiu, kad ir ateityje mūsų valstybes ir tautas sies geras ir glaudus bendradarbiavimas“, – savo sveikinimo laiške teigia Vokietijos vadovas.

Pasak Lietuvos Prezidentūros, Vasario 16-osios proga sveikinimo laiškus taip pat atsiuntė Švedijos, Nyderlandų, Ispanijos ir Bahreino Karaliai, Japonijos Imperatorius. Lietuvą ir jos žmones sveikina valstybių lyderiai iš Suomijos, Austrijos, Slovakijos, Vengrijos ir kiti.

Trečiadienį Lietuvoje minimos 104-osios valstybės atkūrimo metinės. 1918 metų vasario 16 dieną Vilniuje Lietuvos Taryba paskelbė atkurianti nepriklausomą Lietuvos valstybę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)