Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas spaudos konferencijoje teigė, jog nuspręsta leisti į Pilies gatvę patekti tik dviem keliais – nuo Katedros arba Rotušės, kitos gatvės bus užtvertos.

„Patekimas į Pilies gatvę Šv. Jono gatve nebus galimas, ta gatvė bus palikta specialiųjų tarnybų transportui, medicinos pagalbai suteikti. Ir bus naudojama specialiam transportui. Pilies gatvė, kaip matome, nėra skirta dideliems, masiniams renginiams. Žmonių gali tilpti tiek, kiek yra vietos. Ir jei žmonių susikaups tiek, kad nebus galima laisvai stovėti ir tas žmonių srautas didės, tuomet informuosime atvykstančius, kad jau vietos nėra“, – antradienį sakė S. Gagas.

Jo teigimu, renginį bus galima stebėti mieste pastatytuose ekranuose.

„Policija tikrai nedarys tokių priemonių, kad neįleis į renginį vienų ar kitų žmonių“, – tikino Vilniaus apskrities policijos viršininkas.

S. Gagas taip pat pranešė, jog prie Signatarų rūmų bus atitverti ir automobiliai.

„Pasirengimo darbai vykdomi ne tik policijos, bet ir LRT televizijos. Atkreipiu dėmesį, kad bus atitvertos transporto priemonės tvorelėmis, bet tik dėl to, kad užtikrinti sklandų televizijos darbą tiesioginės transliacijos metu“, – sakė jis.

S. Gagas pasakojo, jog bus pakylos ir LRT operatoriams, kurie vykdys tiesioginę transliaciją.

„Tai, kad nesusidarytų tokia situacija, kad kas nors nustumtų, nugriautų netyčia. Bet dėl žmonių gausos bendradarbiaudami, apkalbėdami situaciją šioje vietoje nusprendėme pastatyti tas tvoreles, kad būtų užtikrintas sklandus darbas ir nebūtų nesklandumų“, – aiškino Vilniaus apskrities policijos viršininkas S. Gagas.

Jis teigė, jog neturi informacijos apie LRT kaip galimą protestuotojų taikinį.

„Jokiu būdu neatitverti žmonių – vienos grupės nuo kitos, bet užtikrinti sklandų darbą dirbančių šioje vietoje“, – sakė S. Gagas.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla spaudos konferencijoje taip pat teigė, jog šio renginio paskirtis yra kitokia, tad atmeta priekaištus, kad kituose renginiuose, pavyzdžiui, studentų eisenose, būgnai ar megafonai yra leidžiami.

„Tai yra renginys, kurio metu tokie dalykai (garsinės priemonės, aut. p.) neturėtų būti. Netgi galima tokia situacija, kai renginio organizatorius gali paprašyti pareigūnų užtikrinti viešąją tvarką, rimtį, kai tokie veiksmai prasidėtų. Per valstybinę šventę mes turime kiek kitą situaciją. Dėl protesto renginių visi prašymai yra atmesti. Ir šių renginių paskirtis yra kitokia. Mes nemanome, kad mes kažkaip būtume nesąžiningi savo reikalavimuose ir savo veiksmuose prieš kitų renginių organizatorius“, – aiškino R. Požėla.

Jis dar pridėjo, jog ir protesto prie Seimo sausio 13–osios metu policija vėliau peržiūrėdama surinktą medžiagą, rado pažeidimų. Ši situacija gali būti pakartota ir po vasario 16–osios renginių.

„Bus fiksuojama situacija naudojant įvairias fiksavimo priemones. Ir kas buvo sausio 13–ąją, jei atsimenat, mes iš karto po renginio pasakėme, kad pačiame renginyje mes nenustatėme pažeidimų. Bet analizuodami filmuotą medžiagą nustatėme tuos pažeidimus.

Analogiškai bus ir dabar. Mes fiksuosime įvairias galimas situacijas ir galbūt, jeigu po renginio įvertinsime, kad tai atitinka požymius konkretaus pažeidimo, tokių asmenų atžvilgiu gali būti pradėtos teisenos. Bet tikrai mūsų tikslas yra draugiškai įspėti, susitarti su mūsų gyventojais, kas mūsų nuomone ne visai galima, ne visai atitinka galiojančius įstatymus ir rasti kažkokį kompromisą“, – antradienį Pilies gatvėje kalbėjo policijos generalinis komisaras R. Požėla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)