Fondo teigimu, jie kreipiasi su pagalbos šauksmu, mat labai nori, kad mergaitės gyvybė būtų išsaugota.

Labai prašome geros širdies žmonių nelikti abejingais ir paaukoti bent kelis eurus. Mums visiems šių kelių eurų vertė – tai neišgertas kavos puodelis arba nesuvalgytas šokoladas, o Dmitrijui – jo vaiko gyvybė“, – savo feisbuko paskyroje kreipėsi jo atstovai.

Teigiama, kad į neviltį puolęs mergaitės tėtis bando visais būdais išgelbėti savo vaiką.

„Šio mažo angeliuko tėvas – Ukrainos pilietis Dmytro Hunaza, gim. 1990-04-28, šiuo metu dirbantis Lietuvoje. Šeimos gyvenimas kardinaliai pasikeitė, kai Ukrainoje gimusi dukrelė beveik iš karto po gimimo susirgo.

Deja, Ukrainoje valstybė negarantuoja kokybiško nemokamo gydymo, geras gydymas suteikiamas tik per mokamas paslaugas, tad nuo sausio mėnesio teko visus uždirbamus pinigėlius siųsti dukrelės gydymui. Per vieną mėnesį jau išleista 1500 Eur suma.“

Jie aprašė ir Veronikos ligos istoriją bei prisegė visų ligos išrašų nuotraukas.

2022 m. sausio 2 d. Dmitrijaus šeimoje gimė maža mergaitė Veronika. Gimdymo namuose 5 dieną vaikui pakilo temperatūra iki 39 laipsnių. Smegenų ultragarso tyrimo metu buvo nustatytas kraujavimas į smegenis ir kraujavimas dešinėje antinksčių liaukoje dėl infekcijos perneštos įsčiose. Gydymas nedavė rezultatų.

2022.01.08 – mergaitė buvo perkelta į reanimacijos skyrių. Bendra būklė buvo sunki dėl neurologinės simptomatikos, bendros viso organizmo intoksikacijos, kvėpavimo sutrikimų. Veronikos plaučiai buvo dirbtinai ventiliuojami.

2022.01.09 – atsirado traukuliai. Buvo atlikta smegenų skysčio punkcija, kurios metu nustatyta, kad skystis, kuris turi būti skaidrus, yra rudos spalvos. Diagnozė – antrinis pūlingas meningitas, sepsis, intraventrikulinis kraujavimas iš abiejų pusių, traukuliai.

2022.01.10 – mergaitė buvo perkelta į Naujagimių patologijos skyrių. Būklė vis dar sunki dėl neurologinių simptomų ir bendros viso organizmo intoksikacijos. Dar yra traukulių. Temperatūra grįžo į normalią. Maistas gaunamas per vamzdelį. Kvėpavimas vyksta savarankiškai. Neurosonografijos tyrimo duomenimis, vaikas turi progresuojančią vidinę hidrocefaliją, padidėję kūno ir priekinių smegenų ragų dydžiai.

2022.02.01 po intensyvaus gydymo vaikas išrašytas iš ligoninės. Gydymo metu būsena su teigiama dinamika. Nuo 01.25 hidrocefalija nustojo progresuoti, matmenys stabilūs. Buvo rekomenduota neurochirurgo konsultacija.“

Taip pat buvo nurodyta, kad 2022 m. vasario 8 d., neurochirurgas konsultacijos metu, pagal MRT ir kitų tyrimų rezultatus patvirtino, kad yra hidrocefalija.

„Vaiko apžiūros metu gydytojas padarė išvadą, kad reikia atlikti smegenų šuntavimo operaciją, delsti nerekomenduojama ir operacija planuojama š. m. vasario 18 d.

Smegenų šuntavimo operacija kartu su ligoninės paslaugų apmokėjimu kainuos apie 3850 Eur (aišku, čia tik pradinė vertė su viltimi, kad operacija bus sėkminga ir nereikės tolimesnio gydymo).

Turbūt visi suprantame, kad Ukrainoje tokius pinigus uždirbti neįmanoma, o ir Lietuvoje uždirbti pinigai jau buvo atiduoti pirmą mergaitės ligos mėnesį“, – pranešė fondo nariai.

Jie nurodė, kad paaukoti galima į vieną iš Dmitrijaus banko sąskaitų:

DMYTRO HUNAZA

SEB bankas – LT88 7044 0600 0830 9474

Revolut bankas – LT90 3250 0245 9008 2777

Paskirtis: parama Veronikos gydymui

Su tėčiu galima susisiekti jo nurodytu mob. tel. nr.: 864577472.

Visi dokumentai apie mažylės gydymą yra pateikti feisbuko nuorodoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)