„Lietuva ir toliau pasirengusi ištiesti pagalbos ranką šalims, kurioms stinga vakcinų. Šiandien ši pagalba ypač būtina karinės eskalacijos akivaizdoje atsidūrusiai Ukrainai. Lietuvos dovanotas vakcinas Ukraina planuoja skirti savo piliečiams, gyvenantiems Luhansko ir Donecko srityse ir labiausiai paveiktiems jau beveik aštuonerius metus trunkančio karo Rytų Ukrainoje. Tik vienybė ir geranoriškumas gali padėti sėkmingai įveikti virusą“, – sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Vyriausybės spaudos tarnyba primena, kad Lietuva jau skyrė vakcinos dozių Latvijai, Ukrainai, Norvegijai, Moldovai, Sakartvelui, Armėnijai, Tadžikistanui, Taivanui, Vietnamui ir Indonezijai.

Iki šiol Lietuva neatlygintinai perdavė užsienio šalims daugiau nei 1,6 mln. vakcinų dozių.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė, kad nepanaudotas COVID-19 vakcinas Lietuva ir toliau ketina donuoti su vakcinų trūkumu susiduriančioms šalims.

„Lietuva aktyviai dalyvauja ir ateityje dalyvaus donuojant kitoms šalims vakcinas. Todėl, kad kaip ir atkreipė Pasaulio sveikatos organizacija dėmesį, šiaip pasaulyje dar yra didžiulis vakcinų badas. Ir Europa, Europos šalys tikrai yra išskirtinėje situacijoje su savo galimybėmis. Tai žinutė yra tokia, kad tokiu atveju vakcinas donuosime“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Dulkys.

Ministras taip pat akcentuoja, kad kai kurie ateityje numatomi vakcinų tiekimai Lietuvai galės būti pakeisti jau atnaujintomis vakcinomis.

„Kitas aspektas, kad pagal kai kurias sutartis yra numatyta, kad bus galima vakcinas turėti jau atnaujintas. Tai nėra nupirktos universalios vakcinos, tam tikri tiekimai ateityje galės būti konvertuojami į jau atnaujintas vakcinas“, – sakė A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją