„Delfi“ parašiusi skaitytoja Ramunė teigė, kad perskaičiusi pranešimą spaudai negalėjo patikėti. Reikės ne tik užsimokėti už dalyvavimą artimojo vestuvėse, bet ir perdaryti kvietimus, kuriuos pati sukūrė jaunavedžiams.

„Skaitau ir negaliu patikėti! Mano šeimoje vestuvės vyks šią vasarą, kvietimai jau pagaminti ir atspausdinti, niekas apie vietos pakeitimą registruojant santuoką neinformavo. O čia štai staigmena!

Pikčiausia, kad miestiečiams keliant problemų ir trukdžių, dar norima iš to užsidirbti. Kaip suprasti, kad šeima, norėdama pamatyti savo šeimos nario vestuves, turės susimokėti dar už bilietus?

Juk mes ne į muziejų einame, mes einame stebėti santuokos ceremonijos. Kokie dar bilietai? Santuoka mokama, bilietai mokami, kas dar? Neįtikėtina, kaip miestas tyčiojasi iš savo žmonių“, – tikino ji.

Kauno rotušė

Vasario 9 d. Kauno miesto savivaldybė paskelbė, kad pradedamas Kauno rotušės remontas, ceremonijos jo metu bus keliamos į muzikų Miko ir Kipro Petrauskų namus Žaliakalnyje. Po remonto rotušės erdvės bus pritaikytos visuomenės poreikiams ir muziejinei funkcijai, taip pat planuojama atnaujinti ir pastato fasadą.

Nuo vasario 24 dienos santuokos laikinai vyks Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų namuose Žaliakalnyje, o turizmo centras lankytojus tuo metu priims Laisvės alėjoje, „Kaunas 2022“ ofise.

Taip pat informavo, kad santuokų registravimo ceremonijose galės nemokamai dalyvauti sutuoktiniai, liudytojai, fotografas, o esant poreikiui, ir vertėjas. Kiti lydintys asmenys į patalpas galės patekti už simbolinę kainą įsigiję muziejaus lankytojų bilietus.

Paaiškino, kaip bus

Kauno miesto savivaldybė, kuriai antrino ir Kauno muziejaus darbuotojai, komentavo, kad vis dėlto kaip rotušėje, taip ir M. ir K. Petrauskų namuose – sutuoktuvių ceremoniją svečiai stebės nemokamai.

„Muziejaus lankytojo mokestis (3 eurai) imamas tik tuo atveju, jeigu norima patekti į ekspozicines patalpas, tačiau jis nebus taikomas jaunavedžiams, jų tėvams ir liudininkams. Galima tai pavadinti simboline dovana ir papildoma atrakcija vestuvininkams, kuri turėtų praturtinti, paįvairinti jų didžiosios gyvenimo šventės akimirkas.

Kauno miesto muziejus gali pasiūlyti ir daugiau įdomių patirčių – nuo fotosesijos autentiškame tarpukario interjere iki teatralizuotos ekskursijos „Kai ponų nėra namie“, – sakė savivaldybės atstovai.

Petrauskų muziejus (Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro nuotr.)

Taip pat nurodė, kad tarpukarinis M. ir K. Petrauskų namas ar XIV amžių menanti istorinė Kauno pilis tėra kelios iš galimų alternatyvų, kurias siūlo jaunavedžiams.

„Tikrai nevertėtų jomis apsiriboti. Vestuvininkai gali drąsiai rinktis bet kurią kitą vaizdingą Kauno miesto vietą, erdvę ar pastatą. Turime labai gražių pavyzdžių, kai išvažiuojamosios santuokos ceremonijos vykdavo Pažaislio vienuolyne, žydinčiame VDU Botanikos sode, miesto parkuose, istoriniuose pastatuose ar net Nemuno viduryje – laivu keliaujant po Kauno marių regioninį parką.

Tereikia pasitelkti kūrybiškumą ir tikrai pavyks atrasti šiuolaikiškų, unikalių sprendimų, kurių dėka ta ypatinga diena sumainant žiedus taps dar įsimintinesnė. Miestas savo ruožtu pasirengęs stiprinti civilinės metrikacijos specialistų pajėgas, kad būtų suspėta kokybiškai ir laiku suteikti paslaugas jaunavedžiams bet kurioje jų pasirinktoje Kauno vietoje. Dėl informacijos apie muziejaus erdves, išvažiuojamąsias santuokas ir kitus jaunavedžiams aktualius klausimus visuomet galima kreiptis el. paštu metrikacija@kaunas.lt.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)