Minimas L. Ivašovas, kaip aiškina ekspertai, yra remiamas iš dviejų pusių. Viena pusė yra karinės grupuotės, o kita pusė – nacionalistinės. Pasak analitikų, supernacionalistai V. Putiną laiko per minkštu.

Tame flange yra skirtingos grupuotės. Vieni turi idėjinius tikslus, kad reikia atsiimti Ukrainą, kiti žiūri pragmatiškiau į tuos reikalus: „pasiėmėme Krymą, kas buvo strateginis tikslas, tai kam dabar (dėl sankcijų ir visų kitų dalykų) mums lįsti į Donbasą, kai tikrų interesų mes čia neturime?“.

„Teoriškai, jeigu prasideda naujas karas, ir, jeigu tai yra plataus masto didelis karas Ukrainoje, o ne trijų dienų operacija, ir, jeigu į Rusiją pradeda plūsti karstai, jie turi galimybę išsiūbuoti padėtį. (...) viena vertus, tai kova dėl valdžios, taip pat įspėjimas V. Putinui, kad „mes dar čia esame, ir mes galime čia visko padaryti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)