„Per artimiausią savaitę, matyt, jau turėtų vykti lūžis. Matome, kad imunizacija vyksta labai sparčiai, bet jau ne dėl vakcinacijos, o dėl persirgimo. Tas lūžis savaitės bėgyje turi įvykti“, – sakė A. Dulkys.

Apskritai, pasak ministro, pagal dabartinę prognozę, pavasaris bus tas metas, kai bus pradėta kalbėti apie COVID kaip apie įprastą ligą.

„Čia jau mūsų lauks kitokie darbai (...) Tai reiškia, kad būtų klausimas, ar dar turi būti mobilūs punktai, spręstume paslaugų įkainių klausimą. Visas šitas dalykas turėtų integruotis į įprastą gydymo sistemą“, – sakė A. Dulkys.

Neigė, kad GP sustabdyta dėl KT

Ministras neigė, kad Vyriausybė sustabdė galimybių pasą (GP) tam, kad išvengtų potencialaus nagrinėjimo Konstituciniame Teisme (KT).

„Aš suprantu, kad yra labai daug sutapimų, kuriuos galima susieti su artėjančia Vasario 16-ąja, Kovo 11-ąja, galima visokiausių dalykų prisigalvoti. Kai kuriems žmonėms bet koks KT sprendimas būtų vis tiek negerai.

Man atrodo, kad sąmokslų sumažinti galėtų labiau žiūrėjimas už tvoros ir matymas, kad dėl Europos Sąjungos (ES) skaitmeninio sertifikato, nacionalinių galimybių pasų diskusijos vyksta visoje ES jau dvi tris savaites. Mes patys prieš dvi tris savaites irgi sakėme, kad pažiūrėsime. Procesas tęsiasi. Šiai dienai argumentai yra, kad galima šį įrankį sustabdyti, ir tai buvo padaryta“, – sakė A. Dulkys.

Pasak ministro, kol KT ruošėsi svarstymui, jie irgi ruošėsi atsakymams į klausimams, jeigu to prireiktų.

„Tik tiek mūsų bendravimo ir buvo. Pats KT kaip nepriklausomas institutas priima savarankiškai sprendimus“, – sakė A. Dulkys.

Pasak ministro, prie klausimo dėl GP naudojimo atnaujinimo būtų grįžta, jeigu atsirastų naujų viruso atmainų.

Visą interviu su sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu kviečiame žiūrėti per Delfi TV ketvirtadienį 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)