„Neeilinė sesija visada buvo minima kaip opcija. Jeigu būtų dalykai, susiję su karine eskalacija ar kitais dalykais, kurie reikalautų operatyvių Seimo sprendimų... kol kas nematome tam poreikio“, – Eltai teigė politikė.

„Jei kažkas dramatiškai keisis – tai tokia galimybė neatmetama. Bet dabar aplinkybės neatrodo tokios, kad būtų žūtbūtinis poreikis surengti neeilinę sesiją“, – pridūrė ji.

Anot politikės, nėra pagrindo skubėti priimti sprendimus, turėsiančius amortizuoti energijos kainų kilimą. Bet kuriuo atveju, pažymėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė, šie sprendimai būtų priimami atgaline data.

„Viešojoje erdvėje daug diskutuota apie energijos kainų kilimą, tai, kas yra pasiūlyta iš Vyriausybės pusės dėl PVM lengvatos centriniam šildymui, nuo tos minties niekas neatsitraukė. Tą galima padaryti ir eilinės sesijos metu kovo pradžioje. Bet kokiu atveju bus taikoma atgalinė tvarka nuo sausio mėnesio“, – sakė konservatorė.

„Mūsų matymu, reikia ramiai žiūrėti, viskas yra vertinama“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad Vyriausybė praėjusios savaitės trečiadienį pritarė Energetikos ir Finansų ministerijų parengtam antrajam energijos kainų švelninimo paketui. Seimui bus siūloma centralizuotam šildymui ir karštam vandeniui taikyti 0 proc. lengvatinį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą, taip pat skirti papildomus 35 mln. eurų paramai nuosavai saulės elektrinei įsigyti. Vyriausybės posėdyje paprašyta neeilinėje Seimo sesijoje skubos tvarka apsvarstyti siūlymą centralizuotam šildymui ir karštam vandeniui taikyti 0 proc. lengvatinį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą.

„Aš siūlyčiau pritarti įstatymui ir paprašyti Seimo svarstyti skubos tvarka, kadangi tai turėtų būti neeilinėje sesijoje įtrauktas klausimas“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį teigė premjerė Ingrida Šimonytė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)