„Aš negaliu vertinti KT sprendimų, kaip suprantu, formali priežastis, kad šiuo metu tai negalioja. Teisės aktas yra atšauktas, sustabdytas. Bet pažiūrėsime ateityje, ar šitas teisės aktas nebus atnaujintas.

Tada matysime, ką reikia daryti toliau. Ir turbūt vieną kartą visi turėtume būti suinteresuoti labai aiškiai žinoti teisinę aplinką, kad niekam nekiltų abejonių, ar vienas ar kitas Vyriausybės sprendimas atitinka Konstituciją, ar jai prieštarauja. Nuo to laimėtume visi“, – sakė G. Nausėda.

Konstitucinis Teismas (KT) trečiadienį nutraukė bylą dėl galimybių paso teisėtumo.

Reaguos lanksčiai ir greitai

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams teigė, jog nekomentuos Konstitucinio Teismo sprendimo (KT) nutraukti bylą dėl Galimybių paso.

„Būtų buvę gerai bet koks sprendimas, kaip jie nusprendė, taip yra“, – sakė ministrė.

Ji teigė, jog dabar istorikai galės aiškintis, koks tai buvo sprendimas.

Paklausta, ar Vyriausybė yra nusistačiusi rodiklius ar situacijas, kada sustabdyto Galimybių paso veikla vėl būtų atnaujinta, ministrė pabrėžė, jog situacija atidžiai sekama.

„Besikeičiant situacijai ir Vyriausybės sprendimai turi būti lankstūs, reaguojantys į tą situaciją. Tai COVID-19 sertifikatas, Galimybių pasas tai situacijai, kurią mes turėjome, deltai ir ankstesnėms atmainoms, jis labai tiko. Dabar jau Europa žengia kitu keliu. (…) Tiesiog kol kas panašu, kad pandemija ne tik keičiasi, bet ir yra kitokia. Tai tikiuosi, kad nereikės sugrąžinti šitų instrumentų. O šiaip turime būti pasiruošę visada lanksčiai ir greitai“, – sakė A. Armonaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)