„Prezidentas aptars savo siūlomas priemones infliacijos pasekmėms švelninti ir profesinių sąjungų siūlymus kylančių kainų akivaizdoje“, – informavo G. Nausėdos patarėjas komunikacijai Ridas Jasiulionis.

Jo teigimu, taip pat bus diskutuojama apie socialinio dialogo Lietuvoje stiprinimą ir kolektyvinių susitarimų plėtrą. Pastarasis klausimas tapo aktualus po to, kai trečiadienį azoto trąšų gamintojos „Achema“ darbuotojų profesinė sąjunga paskelbė streiką, įmonei atsisakant pasirašyti 2 metų trukmės kolektyvinę sutartį.

Susitikime dalyvaus Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ generalinis sekretorius Ričardas Garuolis ir Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis.

G. Nausėda praėjusį ketvirtadienį pateikė Prezidentūros būdus, kaip reikėtų amortizuoti infliacijos poveikį gyventojams. Šalies vadovas pasiūlė nuo 460 iki 510 eurų didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį, taip pat skirti vienkartines 100 eurų išmokas labiausiai nepasiturintiems asmenims.

Jo nuomone, iki šiol Vyriausybės pristatytos priemonės yra nepakankamos, siekiant sumažinti gyventojams dėl rekordinio kainų kilimo tenkančią finansinę naštą.

Statistikos departamento duomenimis, gruodžio mėnesio metinė infliacija siekė 10,6 proc., o sausio mėnesį, lyginant su tuo pačiu mėnesiu praėjusiais metais, prognozuojamas 12,2 proc. vartotojų kainų augimas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)