„Vyriausybės neapdairi užsienio politika sukėlė sunkias ekonomines krizes ir jos pasekmes, kurios vis labiau matomos. Valstybė ne tik netenka svarbių pajamų, bet ir prasideda masinis Lietuvos žmonių atleidimas iš darbo valstybinėse įmonėse.

Dėl tokio didelio žmonių atleidimo „Lietuvos geležinkelių“ grupės bendrovėse atsakomybę turi prisiimti Vyriausybė, o konkrečiau – susisiekimo ministras, kurio vadovaujamos ministerijos pavaldume yra šios įmonės. Kyla klausimų, ar tokia situacija nepalies ir daugiau žmonių, dirbančių kitose valstybės valdomose įmonėse“, – pranešime spaudai teigia frakcijos seniūnas Saulius Skvernelis.

Pasak Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narių, ministras Marius Skuodis ir „Lietuvos geležinkeliai“ privalo pateikti planą, kaip išvengti socialinių padarinių dėl darbuotojų atleidimo, kaip ketinama pasirūpinti darbo netenkančiais žmonėmis.

Frakcijos atstovai planuoja jau artimiausiu metu iškviesti susisiekimo ministrą M. Skuodį pokalbio, kuriame dalyvautų ir darbuotojų profesinės sąjungos nariai, aptarti šią susidariusią padėtį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)