Miesto savivaldybė sausio pabaigoje pasirašė sutartį su konkurso laimėtoja, Zarasų statybos bendrove „Langasta“. Pagal ją statybos turėtų būti baigtos kitų metų pavasarį.

Pasak „Langastos“ vadovo Alvydo Riboko, nors bendrovė iki šiol autobusų stočių nėra stačiusi, didžiausias iššūkis bus ne statybos, bet „sutilpti“ į numatytą biudžetą.

„Taip, autobusų stoties dar nesame statę, bet didesnių objektų turėjome, tačiau svarbiausias dalykas bus ne pastatyti, bet sutilpti į biudžetą, nes medžiagų kainų iššūkis šiuo metu yra tikrai didelis“, – BNS sakė A. Ribokas.

Pasak jo, kol kas bendrovė nėra perėmusi statybvietės ir parengusi darbo projekto, todėl statybas geriausiu atveju planuoja pradėti balandį.

„Ten dabar yra tik automobilių stovėjimo aikštelė ir keleivių įlaipinimo stotelė“, – aiškino „Langastos“ vadovas.

Šalia savivaldybės pastato Parko gatvėje planuojama statyti autobusų stotis nebus didelė – apie 200 kv. metrų. Čia įsikurs laukimo salė, vieta bagažo saugojimui bei smulkių siuntų gabenimui, nedidelė užkandinė ir informacijos centras. Jame apie lankytinas bei nakvynės vietas bus informuojama apie 1,5 tūkst. kasmet į miestą užsukančių turistų.

Visagino savivaldybės administracijos direktorius Andrius Bukauskas anksčiau BNS yra sakęs, jog apie 22 tūkst. gyventojų turinčiam miestui reikia autobusų stoties.

„Nesam didelė savivaldybė – vos 58 kvadratiniai kilometrai, ir pandemija tuos turistų srautus apmažino, tačiau Ignalinos atominė elektrinė pastaraisiais metais, gal dėl Černobylio, sulaukia vis didesnio susidomėjimo, tad, manau, turizmo perspektyvos yra neblogos“, – BNS yra sakęs A. Bukauskas.

Kaip nurodoma viešojo pirkimo ataskaitoje, „Langasta“ už 1,07 mln. eurų iki 2023 metų gegužės 26 dienos Visagine turi pastatyti autobusų stotį su turizmo informacijos centru. Įmonių „Evikonas“, „Meleksas“ ir „Vidista“ nenurodomos vertės pasiūlymus savivaldybė atmetė dėl per didelių kainų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)