Jo teigimu, naktį daug kur iškris nedideli krituliai ir daugiausia sniegas.

„Vietomis netgi galima lijundra. Taip pat vietomis išsilaikys plikledis, kai kur pasirodys rūkas, bei gamta pasidabins šerkšnu. Vėjas – vidutinio stiprumo, pūs iš pietų-pietryčių, o naktį temperatūra bus labai įvairi.

Daug kur bus 3-8 laipsniai šalčio, prie jūros – vos 0-2 laipsniai šalčio, o štai rytiniuose rajonuose vietomis pragiedrėjus galima tikėtis netgi 9-13 laipsnių šalčio.“

Vytautas Sakalauskas

Šeštadienio dieną, tęsė jis, debesų bus dar daugiau ir daugelyje rajonų iškris nedideli krituliai.

„Sniegas, šlapdriba, o prie jūros – pereinantys ir į lietų. Kai kur galima lijundra, žinoma, ir plikledis, ir rūkas. Vėjas – pietryčių-pietų, 7-12 m/s. Temperatūra kils, aukščiausia temperatūra dieną bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Šeštadienį Lietuvos link pasuks dar vienas ciklono slėnis atmosferos frontu.

Taigi, krituliai pradės kristi intensyviau, kai kur formuosis rūkas ir plikledis. Taip pat galima ir silpna lijundra. Vėjas – pietryčių-pietų truputėlį sustiprės iki 8-13 m/s, o prie jūros gūsiai 15-17 m/s. Temperatūra naktį – nuo 3 laipsnių šalčio iki 2, o kai kur rytiniuose rajonuose dar galima sulaukti 4-7 laipsnių šalčio. Dieną jau bus teigiama temperatūra – 0-4 laipsniai šilumos“, – sakė V. Sakalauskas.

Pasak jo, sekmadienio naktį vietomis numatomi nedideli krituliai, o dieną vėl krituliai bus intensyvesni.

„Vyraus sniegas, šlapdriba, kai kur gali net ir šiek tiek papustyti. Vėjas pūs iš vakarų-pietvakarių, prie jūros tikėtina, kad vėjo gūsiai pasieks 15-19 m/s. Naktį bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, o štai dieną – net 0-5 laipsniai šilumos.

Pirmadienį kritulių taip pat neišvengsime, bent jau naktį. Dieną žymesnių kritulių nenumatoma, o temperatūra naktį svyruos apie 0, o dieną vėl bus teigiama – 0-4 laipsniai šilumos.“

Taip pat sinoptikai prognozuoja, kad antradienį, tikėtina, įsismarkaus vėjas, o dienos metu termometrų stulpeliai šoktels aukščiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)