„Gavome Šeimų sąjūdžio pranešimus apie mitingus Rotušės ir Katedros aikštėse. Abiejų mitingų laikas 12–15 val. ir iki 5 000 žmonių.

Vertinsime pranešimus kartu su policija ir institucijomis“, – Eltai teigė Vilniaus savivaldybės atstovas Paulius Vaitekėnas.

ELTA primena, kad Vilniaus savivaldybė nesuteikė leidimo Vasario 16-ąją Šeimų sąjūdžiui Vilniaus centre, šalia paminklo Jonui Basanavičiui, organizuoti mitingą. Savivaldybė prašymą atmetė argumentuodama tuo, kad ši vieta įtraukta į valstybės ir Savivaldybės institucijų organizuojamus renginius.

Minint Sausio 13-ąją Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo vyko Laisvės gynėjų dienos minėjimas ir Laisvės premijos įteikimo ceremonija.

Šio renginio metu įvyko ir Lietuvos šeimų sąjūdžio protestas prieš pandemijos politiką. Mitingo dalyviai šūksniais ir švilpimu sudrumstė Nepriklausomybės aikštėje vykusį oficialų Laisvės gynėjų dienos minėjimą.

Protestuotojai nušvilpė Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen ir premjerės Ingridos Šimonytės sakytas kalbas. Švilpti minia ėmė ir kalbant vienai iš „Kronikos“ bendradarbių Bernadetai Mališkaitei. Būtent „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikos“ bendradarbiams per vykusį minėjimą buvo įteikta Laisvės premija.

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Prezidentas protestuotojų buvo pasitiktas kur kas pagarbiau.

Po renginio tiek premjerė, tiek Seimo pirmininkė žurnalistams sakė, kad per renginį triukšmavę žmonės pademonstravo nepagarbą žuvusiųjų artimiesiems. Kiek vėliau situaciją pakomentavo ir prezidentas G. Nausėda. Išplatintame komentare šalies vadovas apgailestavo, kad Lietuvai ypač svarbaus minėjimo metu dėmesys buvo sutelktas kitiems tikslams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)