„Mes manome, kad jis (galimybių pasas – ELTA) kaip priemonė valdyti pandemijai šiuo metu turbūt yra išsėmęs savo galimybes. Tikrai turėjo teigiamos reikšmės tiek ir vakcinacijos skaičiams, tiek ir valdant srautus bei mažinant susirgimų skaičių. Bet, natūralu, kad matydami epidemiologinę situaciją ir kylančius skaičius, visgi visų priemonių atsisakyti negalime“, – trečiadienį Vyriausybėje teigė A. Pečkauskas, kartu pridurdamas, kad papildomų ribojimų konkretiems sektoriams nenumatoma.

„Vienas iš tokių ribojimų, kuris siūlomas palikti, tai yra ploto ribojimas prekybos vietose iki 15 kvadratinių metrų asmeniui. (...) Ir lieka pagrindinės bendrosios priemonės, tai yra atstumų laikymasis, dezinfekcijos, higienos laikymasis, kaukių, kai kur respiratorių naudojimas, bet kažkokių konkrečių sektorių ir aiškių ribojimų nenumatoma“, – sakė A. Pečkauskas.

ELTA primena, kad Ministrų Kabineto nariai trečiadienį posėdyje ketina svarstyti Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pateiktą nutarimo projektą, kuriuo siūloma priimti sprendimą nuo šeštadienio atsisakyti galimybių paso.

Vis dėlto, remiantis SAM projektu, kontaktiniu būdu teikiamoms paslaugoms, ūkinei veiklai, prekybai, renginiams ir susidūrimams ir toliau galios nustatyti saugumo reikalavimai.

Parduotuvėms, turgavietėms ir kitoms prekybos vietoms, esančioms uždaroje erdvėje, siūloma nustatyti reikalavimą užtikrinti 15 kv. m prekybos plotą vienam lankytojui arba vienu metu aptarnauti ne daugiau kaip vieną asmenį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją