„Vakcinavimo procesas decentralizuojamas, skiepą nuo COVID-19, kaip ir bet kurį kitą skiepą, bus galima gauti ten, kur dirba jūsų šeimos gydytojas. Daugelis pirminės sveikatos priežiūros centrų vakcinaciją jau vykdė ir iki šiol, o nuo vasario 1 d. tai tampa įprasta praktika.

Galimybės skiepyti savo pacientus sudarytos ir pavaldiems savivaldybei, ir privatiems sveikatos priežiūros centrams, tad tikimės, kad į procesą darniai įsilies visos be išimties įstaigos. Taip pat išlieka ir kitos galimybės vakcinuotis – norinčiųjų laukia Nacionalinio kraujo centro padalinys bei viena didžiausių miesto vaistinių“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Daugelis pirminės sveikatos priežiūros centrų savo pacientams sudarys galimybes registruotis skiepams nuo COVID-19 per centralizuotą registracijos sistemą koronastop.lt arba tel. 1808. Gyventojai, kurie savo gydymo įstaigos centralizuotoje sistemoje neras, galės kreiptis ir tiesiogiai į įstaigos registratūrą ir susitarti dėl patogaus skiepijimo laiko.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centras savo pacientus skiepys Galinio Pylimo g. 3, Klaipėdos miesto poliklinika – budinčio gydytojo tarnyboje Taikos pr. 76, Klaipėdos senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centras – savo patalpose Herkaus Manto g. 49. Daugelis privačių įstaigų vakcinaciją organizuoja savo patalpose. Informacija apie vietą, kur atvykti skiepytis, bus matoma registruojantis centralizuotoje sistemoje arba nurodoma registruojantis telefonu.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės