Pats Turto bankas sako, kad tiesiog vykdė Vyriausybės jam pavestas užduotis ir siekė racionalaus valstybės valdomo turto panaudojimo.

Tačiau tuo pačiu jis nesutinka perimti kitų dvaro komplekso statinių, kurių dalies būklė nėra tokia gera kaip malūno.

Delfi surinkti duomenys rodo, kad ministerijose ir jai pavaldžiose įstaigose gimsta planas, kaip antram gyvenimui prikelti ir įveiklinti visam Vilniui ir Lietuvai svarbų Verkių dvaro kompleksą. Šiuo metu vieni jo statiniai visai neblogai išlikę, yra atnaujinti, kaip, pavyzdžiui, vandens malūnas, tačiau yra apleistų ir griūvančių.

Didžiąją statinių dalį valdo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldus Gamtos tyrimų centras. Keliuose dvaro komplekso statiniuose yra įsikūrę šios mokslinės įstaigos padaliniai. Kitame greta esančiame statinyje veikia Vilniaus miesto savivaldybei pavaldi Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija.

Viešai prieinamuose šaltiniuose šiam Vilniuje, Verkių regioniniame parke, esančiam dvaro kompleksui negailima pagyrų. Tai yra vienas vertingiausių klasicistinių ansamblių Lietuvoje ir tuo pačiu apskritai vienas iš didžiausių iki šių dienų išlikusių dvaro pastatų kompleksų mūsų šalyje.

Taigi, jo vertė neabejotina ir dėl to visai nenuostabu, kad atsiranda planų jam įpūsti naujos gyvybės.

Tačiau jau dabar aišku, kad šiuos planus gali sujaukti Turto bankas, kuris per padidinamąjį stiklą ėmė žiūrėti į dvaro komplekso ir apskritai į Gamtos tyrimų centro valdomus pastatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją