Kai BNS informavo savivaldybė, dar vieno leidimo prašo fizinis asmuo – abiem atvejais, leidimai dar nėra suderinti ar atmesti, bet prioritetą numatoma teikti valstybiniams renginiams.

„Esame gavę du prašymus, bet šiuo metu dar vyksta valstybės ir savivaldybės oficialių renginių planavimas, todėl negalime atsakyti dėl mitingų, kadangi Vasario 16-osios proga prioritetas teikiamas būtent savivaldybės ir valstybės renginiams“, – BNS informavo savivaldybė.

„Vieną pranešimą pateikė asociacija „Lietuvos šeimų sąjūdis“, kitą – fizinis asmuo. Dėl duomenų saugos jo įvardyti negalime“, – teigiama savivaldybės atsakyme.

„Šeimų sąjūdis“ prašo leidimo renginiui prie J. Basanavičiaus paminklo greta Vilniaus rotušės.

Tuo metu fiziniai asmenys prašo suderinti leidimą prie J. Basanavčiaus paminklo, Pilies, Šv. Jono, Didžiojoje gatvėse, Rotušės aikštėje, Simono Daukanto aikštėje prie Prezidentūros.

BNS žiniomis, antrojo leidimo prašo Algirdas Paleckis, pernai liepą Šiaulių apygardos teismo pripažintas kaltu už šnipinėjimą Rusijai.

Jis yra apskundęs sprendimą Lietuvos apeliaciniam teismui, A. Paleckiui yra skirta intensyvi priežiūra – anksčiau teismas numatė jam draudimą palikti gyvenamąją vietą Vilniuje nuo 21 val. iki 6 val., neišvykti už Vilniaus miesto ribų.

Sausio 13 dieną „Šeimų sąjūdžio“ organizuotame mitinge prie Seimo dalyvavę žmonės nušvilpė oficialiame minėjime kalbėjusias Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen ir premjerę Ingridą Šimonytę, švilpimas buvo girdėti sakant kalbą ir vienai iš „Lietuvos katalikų bažnyčios kronikos“ bendradarbių, Laisvės premijos laureatei.

Policija yra pradėjusi dešimt administracinių teisenų dėl Sausio 13-osios renginyje protestavusių asmenų pažeidimų, tarp jų – dėl atstumo iki Seimo nesilaikymo, organizatorių neužtikrinimo, jog būtų laikomasi dorovės, geros moralės ir etikos normų.

Šeimų sąjūdis tuomet buvo gavęs savivaldybės leidimą akcijai su tūkstančiu dalyvių.

Po šių įvykių pasigirdo nuogąstavimų, kad panašus scenarijus gali įvykti ir Vasario 16-ąją, minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Vienas pagrindinių renginių šią dieną įprastai vyksta sostinės Pilies gatvėje, prie Signatarų namų, kur savo kalbą tradiciškai sako pirmasis Lietuvos vadovas po nepriklausomybės atkūrimo Vytautas Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)