Yra sergančių pareigūnų, bet darbas nesutriko

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Vida Šmigelskienė, šiuo metu departamente serga 105 darbuotojai, tarp jų ne tik ugniagesiai, bet ir valstybės tarnautojai ir užimantys kitas pareigas. 38 asmenys izoliuojasi.

„Parengtis užtikrinama, dirbama keturių pamainų režimu. Šiuo metu sergamumo duomenys nesiekia didžiausių, kokie buvo pernai sausį, tada sergančiųjų buvo gerokai daugiau“, – sakė atstovė.

Pasak V. Šmigelskienės, kritinės situacijos dėl gaisrų suvaldymo ir gelbėjimo darbų tikrai nėra.

Klaipėdos priešgaisrinio gelbėjimo departamento viršininko Mariaus Garbenio teigimu, šiuo metu regione, kuris apima ne tik Klaipėdos, bet ir Tauragės, Plungės, Rietavo regionų ugniagesių komandas serga 16 žmonių.

Praėjusią savaitę trimis pamainomis teko dirbti Neringos ugniagesiams, tačiau darbuotojai jau sugrįžo dirbti į normalų ritmą.

Policijoje yra 260 asmenų, sergančių COVID-19, dar 141 pareigūnas yra saviizoliacijoje, BNS informavo Policijos departamentas.

Daugiausia sergančių pareigūnų yra Vilniaus apskrityje – 85, dar 23 – Kauno, 22 – Klaipėdos apskrityse.

Tenka dirbti kolegoms

Kaip BNS sakė laikinai pareigas einantis įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Andrius Samuilovas, kol kas dėl susirgusių vairuotojų retinti tvarkaraščių įstaigai neteko.

„Susirgimų yra, bet iš vežėjų prašymo, kad negeba uždengti tvarkaraščių nėra. Jei trūksta pajėgumų, prašo pavaduoti kolegas, kažkas dirba daugiau nei įprastai. Tokio prašymo, kad nesugebėsim vairuotojų rasti kol kas nebuvo“, – sakė A. Samuilovas.

Kasdien Klaipėdos autobusus vairuoja apie 200 vairuotojų.

Tuo metu „Vilniaus Viešojo transporto“ atstovė Giedrė Vinickienė BNS teigė, jog dėl ligų nedirba apie pusantro šimto vairuotojų, tik mažuma jų serga COVID-19. Juos pavaduoja kiti darbuotojai.

„Situacija stabili, yra apie 140-150 darbuotojų sergančių, bet tai yra peršalimo ligos, COVID-19 atvejų šios dienos duomenimis buvo tik 19. Esame sausio pradžios lygyje, esame pakoregavę maršrutus ir kol kas neturime jokių sutrikimų“, – tvirtino ji.

Kaune daugiausiai koronaviruso atvejų fiksuota taip pat viešojo transporto įmonėje „Kauno autobusai“ bei bendrovėje „Kauno vandenys“ – atitinkamai 14 ir 15.

Taip pat serga dešimt „Kauno energijos“, penki „Kauno švaros“ darbuotojai, trys „Kapinių priežiūros“ darbuotojai.

Pasak savivaldybės, „situacija kol kas tikrai neatrodo kritinė“, visose įmonėse darbas vyksta sklandžiai.

Atliekų išvežimui įtakos neturėjo

Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Ievaitienė BNS teigė, jog dėl atliekų išvežimo gyventojų skundų nebuvo sulaukta.

„Per 2020 metų šv. Kalėdas sirgo daug vairuotojų, buvo neišvežtų konteinerių. Šiuo metu niekas nesiskundė“, – sakė vedėja.

Atliekų išvežimo paslaugas 21 savivaldybėje teikiančios įmonės „Ecoservice“ logistikos skyriaus direktorius Mindaugas Kašalynas BNS informavo, jog šiuo metu sergančiųjų ar esančių privalomoje saviizoliacijoje darbuotojų skaičius yra nedidelis.

„Atliekų surinkimą vykdančio logistikos skyriaus darbuotojų vakcinacijos lygis gana aukštas, priklausomai nuo regiono, siekia 80-100 proc. Šiuo metu sklandžiai užtikriname nedarbingume esančių darbuotojų pavadavimą, o administracijos darbuotojams esame sudarę galimybes dirbti per nuotolį. Taigi, bendrovės veikla vyksta įprastai, be trikdžių“, – sakė vadovas.

Problemų nekyla ir Vilniuje

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė BNS teigė, kad savivaldybė centralizuotai nerenka informacijos apie jos įmonių ar įstaigų sergamumą COVID-19, tačiau nusiskundimų dėl trinkančių paslaugų, anot jos, nesulaukta.

„Kiek darbuotojų savivaldybės įmonėse šiuo metu serga COVID-19, nežinome. Informacijos, kad įmonėse ar įstaigose triktų veikla ar negalėtų būti teikiamos paslaugos, neturime. Savivaldybėje ir jai pavaldžiose įmonėse griežtai reguliuojami klientų srautai, laikomasi saugių atstumų, visi galintys dirbti per nuotolį darbuotojai dirba iš namų“, – tvirtino L. Koriznienė.

Sveikatos apsaugos ministras yra patvirtinęs tvarką, pagal kurią esant darbuotojų trūkumui gyvybiškai svarbiuose sektoriuose į darbą galės eiti besimptome COVID-19 forma sergantys asmenys.

Šie pakeitimai padaryti nerimaujant, jog dėl žaibiško omikron atmainos plitimo gali sutrikti kritinių įstaigų veikla.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją