„Linkiu jums aiškios vertybinės perspektyvos, tvirto ideologinio apsisprendimo, atsakingo pasiryžimo atstovauti tiems, kurie jumis tikės ir jus rems“, – Palangos Koncertų salėje šeštadienį vykstančiame Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamojo suvažiavimo renginyje sakė politikė.

„Tvarios politinės sistemos požiūriu, svarbu veikti ne per laikinus darinius, pagal situaciją keičiančius pavadinimus, lyderius ar ideologines pozicijas, o vienytis į stabilias politines jėgas, turinčias aiškius įsipareigojimus ir suprantamą politinę tapatybę“, – akcentavo V. Čmilytė-Nielsen ir pažymėjo, kad būtent šios vertybės yra valstybės politinės sistemos stabilumo garantas.

„Esu įsitikinusi, kad atsakingą politiką visų pirma formuoja aiškiai įvardintos vertybės, ideologijos laikymasis, jai neprieštaraujanti programa ir konkrečiai formuluojamos veiklos kryptys. Tai nėra lengvas kelias, iš karto duodantis apčiuopiamų rezultatų. Tačiau vardan valstybės turime jo laikytis“, – teigė politikė.

Galiausiai sveikinimo kalboje V. Čmilytė-Nielsen teigė, kad nors naujų partijų atsiradimas Lietuvoje nėra didelė naujiena, tai, bet kuriuo atveju, yra svarbus politinio gyvenimo akcentas.

„Tai parodo, kad politinė sistema Lietuvoje yra ir ganėtinai tvari, ir užtektinai stipri. Nes liberali demokratija yra tvirta ir veiksminga tiek, kiek partinė politinė sistema pajėgi atstovauti visam rinkėjų spektrui. Lietuva ne išimtis“, – sakė Seimo vadovė.

Šeštadienį Palangoje vyksta Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas. Suvažiavimo metu ketinama išrinkti partijos pirmininką, 8 pirmininko pavaduotojus, 29 valdybos narius, po 6 Etikos ir skaidrumo komisijos bei Kontrolės komisijos narius. Pirmojo partijos pirmininko kadencija truks 3 metus. Skelbiama kad, dėl šio posto ketina varžytis trys politinės jėgos steigėjai – Seimo nariai Saulius Skvernelis ir Vytautas Bakas bei Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė.

Naujos steigiamos politinės jėgos atstovų teigimu, „Vardan Lietuvos“ steigėjais užsiregistravo daugiau kaip 3,3 tūkst. žmonių. Lietuvos įstatymai numato, kad norint įkurti partiją reikia ne mažiau kaip 2 tūkst. asmenų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)