Anot steigėjų, Demokratų sąjunga bus centro kairės politinė jėga, kuri „jau turi valstybės valdymo patirties ir gali imtis atsakomybės už šalies dabartį ir ateitį“.

Per suvažiavimą planuojama išrinkti partijos pirmininką, suformuoti valdymo organus.

Vadovauti partijai pretenduoja trys politikai: buvęs „valstiečių“ premjeras S. Skvernelis, parlamentaras Vytautas Bakas ir Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė. Ketvirtoji kandidatė – Beata Valungevičienė – kandidatūrą atsiėmė, pranešus apie jos ryšius su praeityje teistais verslininkais Žydrūnu Buzu ir Arūnu Pukeliu.

Partijos pirmininkas bus renkamas trejų metų kadencijai.

„Šiandien svarbiausia yra tai, kad per kelis mėnesius žmonės iš visos Lietuvos susibūrė į naują ir stiprią politinę bendruomenę. Džiaugiamės, kad turime partijai įkurti reikalingą steigėjų skaičių ir jį viršijame“, – anksčiau išplatintame pranešime tvirtino Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas S. Skvernelis.

Per steigiamąjį suvažiavimą taip pat numatyta išrinkti aštuonis pirmininko pavaduotojus, 29 valdybos narius, po šešis Etikos ir skaidrumo komisijos bei Kontrolės komisijos narius.

Tapti šios partijos steigėjais užsiregistravo daugiau kaip 2,5 tūkst. žmonių.

Pagal įstatymą, įkurti partiją gali ne mažiau kaip 2 tūkst. asmenų.

Naujos partijos iniciatoriais nurodomi 14 Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narių: S. Skvernelis, V. Bakas, Zigmantas Balčytis, Rima Baškienė, Algirdas Butkevičius, Domas Griškevičius, Linas Kukuraitis, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus ir Tomas Tomilinas.

Anksčiau dauguma šių politikų priklausė arba rinkimuose dalyvavo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, tačiau iš jos pasitraukė pernai rugsėjį, teigdami, kad nenori dalyvauti „skaldymo ir konfliktų skatinimo politikoje“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)