Turizmo įmonės klientams išplatintame laiške rašoma, kad „Lietuvoje vyksta referendumas 100 000, informacija apie kurį yra meistriškai slepiama, nesuteikiama reikiama informacija per masines informavimo priemones“.

Tokia akcija Lietuvoje vyksta ne pirmą mėnesį – parašų rinkėjai siekia, kad referendumui inicijuoti užtektų ne 300 tūkst., kaip dabar, o 100 tūkst. parašų.

Šiomis dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksta turizmo paroda „Adventur 2022“. „Best Servis“ klientams išplatintame laiške rašo, kad įmonės stende šioje parodoje bus galima ne tik padėti parašą dėl šios iniciatyvos, bet ir išsiimti parašų rinkimo lapus, „jei manote, kad galite daugiau“.

„Laiko turime tik iki balandžio 20 d., privalome surinkti 300 000 parašų tam, kad sekantį kartą norint tarti „ne, mes nenorime taip gyventi, jums atsibodo“, arba kentėsime 4 metus, kas nuo mūsų nėra slepiama“, – ne visai rišliai laiške rašo turizmo paslaugų įmonė.

Laiško pabaigoje, be kita ko, klientai paraginami įsigyti keliones vasarai ir rudeniui.

„Labai nustebau, kad verslo profilis tokiomis nesąmonėmis dalijasi“, – stebėjosi laišku pasidalijęs žmogus.

„Litexpo“: su parodos dalyviais pakalbėjome

Delfi perduotame parodų rūmų direktoriaus J. Bortkevičiaus komentare teigiama, kad „Litexpo“ ši situacija yra žinoma.

„Situaciją valdome, o taip pat turime ir aiškų reglamentą bei taisykles, pagal kurias nėra vietos tokioms iniciatyvoms. Su parodos dalyviais apie tokius pranešimus pakalbėjome, skirsime papildomą dėmesį saugumui ir tokios akcijos parodoje tikrai nebus vykdomos“, – patikino jis.

Parodų rūmų vidaus taisyklėse draudžiama be raštiško direktoriaus leidimo organizuoti apklausas, parašų rinkimo akcijas, mitingus ir panašius renginius.

Skambučio laukė, bet nekomentavo

Delfi pokalbis su laišką išplatinusia įmonės „Best Servis“ vadove Jolita Maslauskaite-Targonskiene buvo trumpas.

Lietuvos kelionių verslo asociacijai taip pat vadovaujanti verslininkė pareiškė laukusi Delfi skambučio, tačiau nepaisant to, komentarų nedalijo.

„Mielai pakomentuosiu po parodos, o dabar, parodos metu, šiuo klausimu jokių komentarų. Jūs man dabar trukdote kalbėtis, ačiū labai, pasiskambiname po parodos“, – sakė ji ir nutraukė pokalbį.

Turizmo paroda baigsis sekmadienį.

Parašų rinkimo iniciatyvai skirtame puslapyje nurodoma, kad „100 tūkstančių referendumo“ iniciatyvinei grupei priklauso 19 narių, tarp jų – parlamentaras Valdemaras Valkiūnas, jo padėjėja Seime Nendrė Černiauskienė, kuri buvo sulaikyta per riaušes prie Seimo, signataras Zigmas Vaišvila.

Gegužės mėnesį apie tokią iniciatyvą buvo prakalbęs Darbo partijos frakcijos narys Mindaugas Puidokas.

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja teisės klausimais Jūratė Šovienė yra sakiusi, kad sumažinus reikiamų parašų skaičių „būtų suteiktos didesnės galimybės pasisakyti tautai, piliečiams dėl tam tikrų svarbių valstybei klausimų sprendimų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)