Naują seniūną frakcija rinko po to, kai ankstesnė frakcijos vadovė Edita Gudišauskienė šią savaitę pranešė paliekanti partiją ir pereinanti į kuriamą ekspremjero Sauliaus Skvernelio partiją. Drauge su ja išėjo ir kitas frakcijos narys – Vygantas Gudėnas.

„Nepaisant netikėto buvusių kolegų sprendimo pasitraukti, tikiuosi, kad išliksime vieningi ir susitelkę. Esame vienintelė reali opozicinė jėga miesto valdantiesiems ir toliau tęsime politinę kontrolę valdančiajai frakcijai“, – pranešime cituojamas P. Lukševičius.

Pasak naujojo seniūno, buvusių kolegų sprendimas pasitraukti frakcijos veiklai Kaune įtakos neturės.

„TS-LKD partija Kaune yra didelė, joje yra apie 1400 narių, taip pat prie bendruomenės jungiasi ir nauji žmonės. Manau, ir toliau sieksime atsinaujinimo Kaune, kurio dėka praėjusiuose Seimo rinkimuose Kaune surinkome didžiausią balsų skaičių per daugiau nei 20 metų“, – pabrėžė P. Lukševičius.

Kauno miesto savivaldybės tarybos TS-LKD frakcijai priklauso šeši nariai: P. Lukševičius, J. Kupčinskienė, Rytas Kupčinskas, Andrijana Filinaitė, Jonas Koryzna, Vitas Lendraitis.

Nuo konservatorių atskilę E. Gudišauskienė ir V. Gudėnas kol kas nėra tikri, ar jiems pavyks įkurti frakciją – tam reikėtų trečio nario. Kviestis jų nei iš konservatorių, nei iš valdančiųjų „Vieningo Kauno“ gretų jie sakė neplanuojantys, tačiau yra atviri norintiems prisijungti.

Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ kuria „valstiečius“ palikęs buvęs premjeras S. Skvernelis su bendražygiais. Šeštadienį Palangoje rengiamas partijos steigiamasis suvažiavimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)