K. Mažeika Delfi neigė pastaruoju metu vis garsiau sklandančias kalbas, kad jis pats ketina pereiti į kuriamą partiją Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“.

„Blogai girdėjot kažką jūs čia“, – apie tai tiesiai paklaustas ketvirtadienį sakė K.Mažeika.

Tačiau jis neslėpė, kad penktadienio vakarą vyks Kalvarijos skyriaus, kuriam jis vadovauja, susirinkimas, kuriame bus kalbama apie galimą perėjimą pas S. Skvernelį.

„Turime skyriaus susirinkimą ir diskutuosime apie tai. Yra čia visokių pamąstymų tų žmonių. Kaip sakoma, vienas lauke – ne karys. Yra skyriaus narių, kurie turi tokių pamąstymų, todėl reikia spręsti tuos klausimus. O kaip bus – pamatysime“, – kad dalis „valstiečių“ skyriaus nori keisti partiją, neslėpė parlamentaras.

Tačiau politikas patikino, kad jo paties nusiteikimas – „tęsti darbus“.

„O kaip bus – pamatysime“, – pridūrė K.Mažeika.

Pasitraukė ne vienas skyrius

Trečiadienį paaiškėjo, kad prie S. Skvernelio jungiasi konservatorių frakcijos Kauno savivaldybėje lyderė Edita Gudišauskienė, su ja konservatorius palieka ir Vygantas Gudėnas.

Gruodžio pabaigoje Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė, kad tokio pavadinimo frakcijos buvo įkurtos Anykščių, Lazdijų, Pasvalio ir Rokiškio rajonų savivaldybių tarybose.

Gruodžio viduryje Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ įsteigta Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.

Prasidėjus bruzdėjimams LVŽS skyriuose šios partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis raminosi, kad taip partija išsigrynina.

„Šie žmonės siekia valdžios vardan valdžios. Mes tokie nesame. Jeigu pas mus atsiras žmonių, kurie prisijungs prie Sauliaus kuriamos partijos, tai tokiu atveju tai yra žmonės, kuriems valdžia yra tikslas savaime. Nes jeigu kalbėtume apie vertybes, mes labai gerai suprantame, kad ne vertybės šiuos žmones vienija“, – pernai gruodį Eltai teigė R. Karbauskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)