„Man buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus (...) Apie jokius piktnaudžiavimus, kažkokių darbo sutarčių sudarymus, tų dokumentų klastojimus pirmą sykį šiandien išgirdau“, – BNS trečiadienį teigė A. Katinas.

Kita vertus, jis teigė nematantis pagrindo laikinai nuo pareigų nušalinti įstaigos vadovo, taip pat socialdemokrato Daliaus Drungos, šis įtariamas piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu.

„Kokio nors pagrindo staigiai pulti nušalinti aš neturiu (...) Neturiu jokių ženklų, jokio pagrindo, mes gyvename teisinėje valstybėje, apie pareikštus įtarimus pasiskaitome kiekvieną dieną, žinome, kuo dažnai jie baigiasi“, – kalbėjo Utenos rajono vadovas.

„Tai jeigu tikrai būtų ženklų, apgalvosime viską, bet jokių ženklų dabar neturiu, kad kokie piktnaudžiavimai būtų buvę, neturėjau nei prieš metus, nei prieš trejus“, – pridūrė jis.

Vis dėlto, meras teigė, kad situaciją ketvirtadienį per posėdį turėtų apsvarstyti savivaldybės taryba.

Ligoninės vadovas D. Drunga BNS sakė negalintis komentuoti pradėto tyrimo.

„Komentuoti negaliu, esu pasirašęs, kad nekomentuosiu, nes vyksta ikiteisminis tyrimas“, – teigė jis.

Narystė partijoje sustabdyta

Lietuvos socialdemokratų partijos Utenos skyriaus pirmininkas Paulius Čyvas BNS informavo, kad D. Drungos narystė partijoje dėl pateiktų įtarimų trečiadienį sustabdyta.

„Jo narystė dėl pareikštų įtarimų, kaip tai numato partijos statutas, šiuo metu yra sustabdyta“, – sakė Utenos socialdemokratų vadovas.

Jo teigimu, D. Drunga yra ilgametis partijos narys, dalyvauja jos veikloje, tačiau vadovaujamų pareigų skyriuje neina.

„Jis yra eilinis skyriaus narys. Rinkimuose nedalyvauja, partijos susirinkimuose, grupėse dalyvauja“, – teigė P. Čyvas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo Utenos ligoninėje.

Įtarimai pateikti septyniems asmenims, tarp jų – ir įstaigos vadovui D. Drungai.

Įtariama, kad ligoninės vadovas, veikdamas bendrininkų grupėje su kitais ligoninėje vadovaujamas pareigas einančiais asmenimis, galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, suklastoti darbo sutartis ir kitus darbo apskaitos dokumentus.

Ligoninės direktoriui ir dviem ligoninėje vadovaujančias pareigas einantiems asmenims pateikti įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo, dar keturiems asmenims – dėl padėjimo piktnaudžiauti ir dokumentų klastojimo.

STT atstovė spaudai Renata Keblienė informavo BNS, kad antradienį ligoninės administracijoje atliktos kratos.

STT šiuo metu taip pat atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo fiktyvaus įdarbinimo Molėtų ligoninėje, tyrime įtarimai pateikti 15 asmenų, tarp jų – ir direktorius Vaidotas Grigas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)