„Tam tikromis dienomis kažkokio laukimo mes tikrai neišvengsime. Bet, žiūrint bendrą paveikslą šiandien, bent jau dabar, prieš man ateinant, Lietuvoje yra 400 laisvų vietų. Rytoj Vilniuje yra keli tūkstančiai laisvų registracijos vietų. Aišku, ne visi gali užsiregistruoti tą valandą, kurią nori, būna ir techninių nesklandumų, kai sistemos streikuoja, bet, tikėkimės, kad per kelias savaites, kuriomis, tikėtina, turėsime didesnį piką, jos praeis ir vėl viskas normalizuosis“, – trečiadienį Vyriausybėje kalbėjo ministras.

Ministras pabrėžė, kad kilusių nesklandumų testavimo punktuose galėtų padėti išvengti ir atsakingas visuomenės elgesys.

„Noriu perduoti ir bendrą visų prašymą, kad yra labai svarbu žmonėms, kurie užsiregistruoja, atvykti laiku. Deja, mes turime nelabai gerą savybę, kuri, beje, yra būdinga ir apskritai sveikatos apsaugos sistemoje dėl visų paslaugų, kai penktadalis žmonių užsiregistravę neatvyksta. Testavimo atveju taip pat yra nemažai tų atvejų. Noriu patikinti, savivaldybės geranoriškai daro viską, ką gali padaryti, kad tų vietų būtų daugiau“, – teigė A. Dulkys.

Be to, siekiant sumažinti testavimosi vietose esantį krūvį, A. Dulkys užsiminė, kad greitu metu ketinama svarstyti dėl testavimo pokyčių ugdymo įstaigose.

„Matome vieną variantą, kaip dar palengvinti laboratorijoms darbą. Čia artimiausių dienų klausimas, (...) kad ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose galėtumėme naudoti tam tikrus seilių, čiulpinukais vadinamus, savikontrolės testus, kurie gan reikšmingai irgi sumažintų tą įtampą laboratorijose“, – teigė ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)