STT Panevėžio valdyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo Utenos ligoninėje.

„Patvirtiname, kad vakar buvo atliktos kratos Utenos ligoninėje“, – trečiadienį Delfi sakė STT atstovė spaudai Renata Keblienė.

Jos teigimu, pareikšti įtarimai 7 asmenims, tarp jų ir Utenos ligoninės vadovui Daliui Drungai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, ligoninės vadovas, veikdamas bendrininkų grupėje su kitais ligoninėje vadovaujančias pareigas einančiais asmenimis, galimai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, suklastojo darbo sutartis ir kitus darbo apskaitos dokumentus.

Ligoninės direktoriui ir 2 ligoninėje vadovaujančias pareigas einantiems asmenims pareikšti įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo, dar 4 asmenims pareikšti įtarimai dėl padėjimo piktnaudžiauti ir dokumentų klastojimo. Įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir nebendrauti su nustatytais asmenimis.

Delfi žiniomis, kratos vyko ne tik ligoninės direktoriaus D. Drungos, jo pavaduotojo medicinai Sergejaus Naumkino kabinetuose, bet ir Terapijos klinikoje.

Trečiadienį Delfi nepavyko susisiekti su Daliumi Drunga – jo telefonas yra išjungtas.

„Negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti“, – mįslingai Delfi kalbėjo direktoriaus pavaduotojas medicinai S. Naumkinas, paklaustas, ar jo kabinete vyko krata.

Daugiau komentuoti jis nesutiko.

Delfi žiniomis, ikiteisminis tyrimas susijęs su fiktyviu įdarbinimu.

Ikiteisminis tyrimas dėl fiktyvaus įdarbinimo kitoje – Molėtų ligoninėje, vis dar vyksta.

STT įtaria, kad Molėtų ligoninės vadovas, 2019–2021 metais, veikdamas kartu su kitais ligoninės darbuotojais, galimai suklastojo darbo sutartis ir kitus darbo apskaitos dokumentus bei fiktyviai įdarbino ne mažiau kaip 5 asmenis, nors jie ligoninėje faktiškai nedirbo ir jokių funkcijų joje neatliko.

R. Keblienė trečiadienį Delfi sakė, kad šis tyrimas dar nebaigtas, o įtariamųjų skaičius šioje byloje šiuo metu paaugęs iki 15.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)