„Nedrįsčiau kažkokių apibendrinimų daryti. Tai kol kas vienetinis atvejis. Nesu plačiau girdėjęs, kad būtų koks nors dreifavimas į šią pusę. Jei politikoje yra kažkokių asmeniškumų ir asmeninių interesų tai taip ir pasisuka gyvenimas“, – „Žinių radijui“ samprotavo konservatorius.

Apie tokius asmeniškumus P. Saudargas užsiminė komentuodamas tai, kad antradienį konservatorių frakcijos seniūnė Kauno taryboje Edita Gudišauskienė pranešė kartu su kolega Vygantu Gudėnu paliekanti TS-LKD frakciją Kauno miesto savivaldybės taryboje.

P. Saudargas spėliojo, kad Kauno politikų sprendimas jungtis prie S. Skvernelio buriamos partijos yra susijęs su nepatenkintomis asmeninėmis ambicijomis.

„Galbūt gerbiama Edita nebuvo patenkinta susiklosčiusia padėtimi, savo asmeninėmis pozicijomis Kauno skyriaus sueigoje, gal dėl kandidatavimo į Seimą negavo tos pozicijos, kurios norėjo ir dėl to pasuko kita kryptimi. Taip jau atsitinka, kai žmonės iškelia asmenines ambicijas aukščiau partijos. Jie tokią teisę turi, kiekvienas renkasi pagal save ir renkasi tai, kur jam geriau bei šilčiau. Aš būtent per tokią prizmę vertinčiau šią situaciją, tai ne kokie tektoniniai ar asmeniniai dalykai“, – apibendrino politikas.

Šią savaitę Palangoje įvyks S. Skvernelio ir kitų buvusių „valstiečių“ frakcijos narių buriamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas. Nors teigiama, kad būsimos partijos pirmininku pretenduos tapti keturi jos steigėjai, veikiausiai už naujos partijos vairo stos ekspremjeras S. Skvernelis.

Pastaruoju metu buvo ir daugiau pranešimų, kad prie naujos politinės jėgos nusprendė jungtis kitoms partijoms priklausantys politikai. Daugiausiai dėmesio susilaukė įtakingų „valstiečių“ ir socialdemokratų persimetimas į S. Skvernelio lyderiaujamą stovyklą.