Prieš tai gruodžio pabaigoje į pirmąjį bylos posėdį susirinkusi penkių teisėjų kolegija pavedė pareiškėjams patikslinti savo pareiškimą ir nurodyti, ar jie ginčija sprendimą dėl privalomų kaukių visiems mokiniams, ar tik pradinukams.

Taip pat atsakovė Sveikatos apsaugos ministerija turės pateikti į lietuvių kalbą išverstus dokumentus, kuriais remiantis buvo priimtas sprendimas dėl privalomų kaukių mokiniams. Anksčiau šie šaltiniai teismui pateikti anglų kalba.

Byloje atsakovu įtrauktas ir sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Arūnas Dulkys.

Į teismą su pareiškimu ištirti A. Dulkio sprendimą dėl kaukių mokiniams kreipėsi opozicijoje esančių Seimo narių grupė.

Jie abejoja, kad įpareigojimas mokiniams dėvėti kaukes atitinka Konstitucijos nuostatą, kad žmogaus orumas yra neliečiamas, bei geriausius vaiko interesus.

Pareiškėjų vertinimu, toks įpareigojimas prilygsta „privataus gyvenimo, apimančio fizinę ir psichologinę asmens neliečiamybę, gerbimo ribojimui ir priimtas neturint įstatymuose numatytų įgaliojimų“.

Į teismą dėl minėto sveikatos apsaugos ministro sprendimo kreipėsi opozicinių partijų ir frakcijų atstovai, tarp jų – „darbiečiai“ Aidas Gedvilas, Mindaugas Puidokas, „valstiečiai“ Ligita Girskienė, Valius Ąžuolas, Dainius Kepenis, demokratai Linas Kukuraitis, Zenonas Streikus ir kiti.

Privalomos kaukės mokyklose uždarose patalpose vyresniems mokiniams buvo įvestos lapkritį, o gruodį toks reikalavimas nustatytas ir pradinukams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)