„Ne vienerius metus, net ir pastaruosius mėnesius informacinėje erdvėje pastebimos melagingos informacijos apie NATO skelbimas, siekiant sumažinti NATO vaidmenį kitų šalių atžvilgiu“, – antradienį Rukloje žurnalistams teigė NATO bataliono vadas.

Anot jo, siekiant išvengti galimų bandymų įsibrauti į išmaniuosius įrenginius, yra ribojamas pratybų metu naudojamų modernių ryšio priemonių naudojimas bei teikiamas privatus belaidis (WiFi) tinklas.

„Mes žinome šį reiškinį, analizuojame tokią informaciją ir esame labai uždari, todėl sugebame atpažinti tokias netikras naujienas. (...) Teikiame ir vidinį WiFi tinklą, kuriame nereikia naudoti privačios savo kortelės, tai šiek tiek apsaugo“, – pridūrė H. Ruppeltas.

Paklaustas, ar skleidžiamos melagingos informacijos šaltinis galėtų būti Rusija, NATO bataliono vadas nedaugžodžiavo.

„Kas žino“, – į žurnalistų klausimą trumpai atsakė H. Ruppeltas.

ELTA primena, kad nuo praėjusių metų pabaigos Europoje tvyro įtampa, kai Rusija prie Ukrainos sienų sutelkė milžiniškas karines pajėgas ir buvo imta nerimauti dėl galimos invazijos. Kremlius mainais į įtampos deeskalaciją pareikalavo, kad NATO į savo gretas nepriimtų Ukrainos ir išvestų savo karius iš rytinių Europos šalių.

Rusija neigia pulsianti Ukrainą, bet mainais į deeskalaciją reikalauja, kad Ukraina nebūtų priimta į NATO. Tuo metu JAV mano, kad puolimas prieš Ukrainą gali prasidėti bet kada.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)