Sekmadienį, penktadienį ir ketvirtadienį užsieniečiai neleistinose vietose irgi nebandė kirsti sienos iš Baltarusijos. Šeštadienį VSAT pareigūnai apgręžė 8 migrantus. Trečiadienį ir antradienį iš Baltarusijos į Lietuvą neįleista po 9 tokius asmenis.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių pirmadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Pirmadienį Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė–Suvalkai, Kalvarijos užkardos pareigūnai sustabdė į Lenkiją išvažiuojantį lengvąjį automobilį. Jį vairavo Jungtinės Karalystės pilietybę turintis vyras. Kartu vyko dar vienas asmuo, vėliau buvo išsiaiškinta, kad tai – Irako pilietis.

Dokumentų kontrolės metu jis pasieniečiams pateikė Italijos piliečio asmens tapatybės kortelę. Kalvarijos užkardos pareigūnai nustatė, kad kortelė, įtariama, yra visiška klastotė. Netrukus paaiškėjo, kad keleivis turi ir Latvijos užsieniečių registracijos centro pažymėjimą, išduotą Irako piliečiui. Pirminiais duomenimis, jis nesulaukė savo prieglobsčio prašymo nagrinėjimo pabaigos ir neteisėtai pasišalino iš Latvijos.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną ir dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už pirmą nusikaltimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 6 metų, už antrą – bauda, areštu, arba laisvės atėmimu iki 3 metų. Vairuotojas ir keleivis naktį į antradienį praleido Kalvarijos užkardos patalpose. Antradienį bus tęsiamos jų apklausos.

Pirmadienį Varėnos rinktinės pasieniečiai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu. Ties tuo pačiu Salaperaugio kaimu Kalvarijos užkardos pareigūnai sustabdė iš Lenkijos ką tik įvažiavusį lengvąjį automobilį, kurį vairavo leidimą gyventi Vokietijoje turintis Irako pilietis. Patikros metu jis pasieniečiams pateikė savo vardu išduotą Vokietijos vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai nustatė, kad šis dokumentas, įtariama, irgi yra visiška klastotė. Irakietį pasieniečiai uždarė į areštinę.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenimis, nepateko 8194.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Pirmadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 38 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus Šių šalių siena yra maždaug 4 kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. Sekmadienį į Latviją neįleisti 68 tokie užsieniečiai, šeštadienį – 62, penktadienį – 45, ketvirtadienį – 55, trečiadienį – 58, antradienį – 46.

Lenkijos pasieniečiai sekmadienį užkirto kelią iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirsti 20 migrantų, šeštadienį – 6, penktadienį – 85, ketvirtadienį – 56, trečiadienį – 38, antradienį – 33.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)