Policija aiškinasi aplinkybes

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė patvirtino, jog pareigūnai sulaukė 4 pranešimų dėl Kauno mero priėmimo metu nedėvėtų respiratorių.

„Iš viso buvo gauti keturi pranešimai. 2 asmenys į pareigūnus kreipėsi tą pačią dieną, šeštadienį. Dar du – sekmadienį. Visi jie gauti elektroniniu būdu dėl to, jog šeštadienį „Žalgirio“ arenoje vykusio renginio metu kai kurie asmenys galimai nedėvėjo respiratorių“, – sakė O. Vaitkevičienė.

Policijos atstovė minėjo, kad reaguojant į gyventojų pranešimus Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas aplinkybių patikslinimas dėl galimo administracinio nusižengimo.

Pasak O. Vaitkevičienės, jeigu bus nustatyta, kad ne visi asmenys paisė reikalavimo uždaroje patalpoje vykusio renginio metu dėvėti respiratorius, jiems grės bauda nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų. Juridiniams asmenims už tai numatoma bauda nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų.

Kauno mero V. Matijošaičio priėmimas „Žalgirio“ arenoje.     LR Vyriausybės „Facebook" paskyros nuotr.

Mero patarėjas tikina, kad respiratoriai buvo dėvimi

Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius sekmadienį naujienų agentūrai „BNS“ teigė, kad keli šimtai į priėmimą „Žalgirio“ arenoje pakviestų svečių vakaro metu respiratorius dėvėjo.

Anot jo, apsaugos priemonės būdavo nuimamos tik užkandžiaujant arba kartais dėl triukšmo bendraujant.

„Tikrai buvo primygtinai ir griežtai prašoma dalyvių renginyje dėvėti apsaugos priemones ir net, sakyčiau, renginyje dalyvavusios premjerė su Seimo pirmininke uždavė labai aiškiai toną tam. Tikrai pavyzdingai visi stengėsi dėvėti respiratorius“, – sekmadienį BNS sakė patarėjas.

Kauno mero V. Matijošaičio priėmimas „Žalgirio“ arenoje.     LR Vyriausybės „Facebook" paskyros nuotr.

Anot jo, kadangi renginyje dalyvavo keli šimtai žmonių, buvo foninis triukšmas, todėl trumpam kai kurie svečiai galėjo nusiimti respiratorius vien dėlto, kad susikalbėtų.

„Galiu sąžiningai ir ramia širdimi pasakyti, kad respiratorių mes, kaip organizatoriai, buvo parūpinę prie įėjimo. Tikrai visi turėję. Visi, kas tuo metu nelaikė taurių rankose ar sumuštinių, kitų vaišių, stengėsi dėvėti respiratorius. Žinau, kad daugelis su respiratoriais ir į lauką išėjo stebėti didžiojo atidarymo“, – tvirtino T. Jarusevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)