Kabineto atnaujinimo darbai valstybės saugomu objektu paskelbtame pastate truko keturis mėnesius.

„(...) iš institucijų gauti oficialūs duomenys atskleidžia, kad projektas su Kultūros paveldo departamentu (KPD) suderintas atbula tvarka – tik po to, kai buvo baigti visi kabineto remonto ir įrengimo darbai.“, – rašoma pirmadienį paskelbtame tyrime.

Kaip skelbia „15min“, remonto ir baldų pirkimus organizavo ir visas išlaidas apmokėjo tuometis Vadovybės apsaugos departamentas.

Kadangi remonto darbai, kaip ir kabineto baldai, pirkti atliekant su žvalgybinio pobūdžio veikla susijusius pirkimus, visa informacija apie juos yra įslaptinta.

2019 metų pabaigoje remontuoto Vyriausybės vadovo kabineto interjerą kūrė įmonė „Interjero pasaka“. Ji pardavė ir baldus.

Dizainerės „15min“ tikina, kad jų nesieja asmeninės pažintys su remonto darbus organizavusių institucijų atstovais. Tuo metu Vyriausybės kanceliarija nurodo, kad prieš pasirinkdama kūrėjas iš trijų pasiūlymus teikusių įmonių, atliko rinkos tyrimą.

„Interjero pasaka“ dizainerės neturi kultūros paveldo apsaugos sertifikato, todėl kitos įmonės architektui teko derinti remonto projektą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)