Šeštadienį VSAT pareigūnai apgręžė 8 iš Baltarusijos neleistinose vietose ėjusius užsieniečius. Penktadienį, ketvirtadienį ir pirmadienį nebuvo atvejų, kai iš Baltarusijos į Lietuvą sieną būtų pažeidę migrantai. Trečiadienį ir antradienį neįleista po 9 tokius asmenis.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių sekmadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenimis, nepateko 8194.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Sekmadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 68 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Šių šalių siena yra maždaug 4 kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. Šeštadienį į Latviją neįleisti 62 tokie užsieniečiai, penktadienį – 45, ketvirtadienį – 55, trečiadienį – 58, antradienį – 46, pirmadienį – 60.

Lenkijos pasieniečiai šeštadienį užkirto kelią iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirsti 6 migrantams, penktadienį – 85, ketvirtadienį – 56, trečiadienį – 38, antradienį – 33, pirmadienį – 50.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)