Paskelbimas turėjo vykti vykti ketvirtadienį, tačiau dėl bylą nagrinėjančio teisėjo užimtumo atidėtas iki pirmadienio.

Panevėžio vadovas kaltinamas per savo patarėją Gintarę Maskoliūnienę davęs neteisėtų nurodymų savivaldybės tarnautojams, taip siekiant, kad savivaldybės organizuojamų viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų laimėtoja taptų su verslininku Mariumi Vaupšu susijusi įmonė „Lukrecijos reklama“.

Bylos duomenimis, naudingų konsultacijų R. M. Račkauskui galėjo būti suteikta ir asmeniškai, kaip politikui.

M. Vaupšas yra miręs, jo atžvilgiu baudžiamasis procesas nutrauktas.

Prokurorai R. M. Račkauską ir G. Maskoliūnienė prašė pripažinti kaltais ir skirti po 40 tūkst. eurų baudas, penkeriems metams atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje, solidariai konfiskuoti konfiskuotino turto vertę atitinkančią pinigų sumą – 5472 eurus.

Kaltinamieji teismo prašo juos išteisinti.

Tiek meras R. M. Račkauskas, tiek patarėja G. Maskoliūnienė šiuo metu eina savo pareigas, jie nėra nušalinti.

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama kita Panevėžio mero byla, joje R. M. Račkauskas kaltinamas prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu. Bylos duomenimis, 2019 metų pavasarį, lankydamasis krepšinio klubo „Lietkabelis“ vadovo Alvydo Bieliausko biure Vilniuje, R. M. Račkauskas esą paprašė verslininko paslaugos – padengti jo vadovaujamo visuomeninio rinkimų komiteto skolą, likusią po rinkimų į savivaldybių tarybas ir merų postus, – 3 tūkst. eurų.

Įtariama, kad už tai R. M. Račkauskas pažadėjo, jog kelios Panevėžio miesto savivaldybės valdomos įmonės suteiks vilniečio vadovaujamam krepšinio klubui papildomą finansinę paramą be jau skiriamos iš miesto biudžeto.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją