Ketvirtadienį, pirmadienį bei sekmadienį irgi nebuvo atvejų, kai iš Baltarusijos į Lietuvą sieną būtų pažeidę neteisėti migrantai. Trečiadienį ir antradienį neįleista po 9 tokius asmenis. Šeštadienį pasieniečiai į šalį neįsileido 19 migrantų.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių penktadienį įleistas vienas užsienietis.

Penktadienį vakare ties Šalčininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautos 2 signalinės raketos.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš penktadienio į šeštadienį duomenimis, nepateko 8186.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Penktadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 45 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Šių šalių siena yra maždaug 4 kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. Ketvirtadienį į Latviją neįleisti 55 tokie užsieniečiai, trečiadienį – 58, antradienį – 46, pirmadienį – 60, sekmadienį – 30, šeštadienį – 33.

Lenkijos pasieniečiai ketvirtadienį užkirto kelią iš Baltarusijos patekti 56 migrantams, trečiadienį – 38, antradienį – 33, pirmadienį – 50, sekmadienį – 38, šeštadienį – 46.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)