Tai, jog neteisėtai buvo patekta į pareigūnų kabinetus, pastebėta penktadienio vakarą.

Delfi šaltinių teigimu, galimas įsilaužimas į Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnų kabinetus įvyko 2-jame lokaliniame sektoriuje. Čia anksčiau yra kalėję vadinamieji „Pravieniškių mafijos“ lyderiai iš Kauno nusikalstamų grupuočių.

Kalėjimų departamento atstovai Delfi patvirtino, jog galimai buvo patekta į pareigūnų kabinetus. Anot jo vadovybės, informacija kol kas yra tikslinama, pareigūnai bando išsiaiškinti, kas galėjo dingti iš darbo kabinetų. Juos vienas pareigūnas po darbo valandų aptiko atrakintus.

Patalpos, kuriose yra įsikūrę Kriminalinės žvalgybos pareigūnai, yra šalia kitų pareigūnų darbo vietų.

Neoficialiai užsimenama, kad iš pareigūnų darbo kabinetų galėjo dingti svarbūs dokumentai, taip pat kai kurie įkalčiai Kriminalinės žvalgybos pareigūnų atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose.

Kriminalinės žvalgybos pareigūnai jau daugiau nei metus yra pavaldūs ne įkalinimo įstaigos vadovybei, o Kalėjimų departamentui.

Šeštadienį Kalėjimų departamentas pranešė, kad dėl įvykio jau yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, iki šiol yra atliekamos kratos, jų metu buvo surasta iš patalpų dingusių daiktų.

„Kalėjimų departamentas informuoja, kad patalpose nebuvo laikoma daiktų, susijusių su kokia nors slapta kriminalinės žvalgybos informacija“, – pažymima pranešime.

Taip pat Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai informavo, kad nustatytas galimai nusikalstamą veiką padaręs asmuo, atliekantis bausmę už įvykdytus nusikaltimus.

Tai jau ne pirmas toks incidentas Pravieniškių pataisos namuose – prieš dvejus metus buvo apvogta įkalinimo įstaigoje esanti parduotuvė. Ji yra prie pat pareigūnų posto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)