Jis prognozavo, kad ir vėl daugelyje rajonų sulauksime sniego ir jis vietomis bus gana intensyvus.

„Šalies rytuose kai kur netgi ir gausus. Taip pat prisidės ir gūsingas pietvakarių antroje nakties pusėje iš šiaurės pasisukęs vėjas, kuris krentantį sniegą daugelyje rajonų pustys, vietomis netgi intensyviau sningant kils ir pūgos. Taip pat temperatūra taps neigiama visoje šalyje, tad formuosis ir plikledis.

Rytoj dieną išliksime ciklono įtakoje, todėl didesnėje šalies dalyje tarpais vis snigs. Šiek tiek daugiau rytinėje šalies pusėje, o šalies vakaruose sniegas kris tik protarpiais ir vietomis irgi sulauksime neilgai truksiančių pragiedrulių. Vis tik išliks vėjuota, tad didesnėje šalies tą iškritusį sniegą pustys, vietomis vis dar kils trumpos pūgos“, – sakė P. Starkus.

Taip pat pranešė, kad šiaurės vakarų vėjo gūsiai didesnėje šalies dalyje sieks 15-20 m/s, o pajūryje gali sustiprėti ir iki 25 m/s.

„Tad vėjas bus ir gana žvarbus, ir pavojingas, o temperatūra didesnėje šalies dalyje bus neigiama tarp 0 ir 3 laipsnių šalčio, taip pat kiek aukščiau 0 – apie 1 laipsnį šilumos, o pajūryje – iki 2 laipsnių šilumos.

Šeštadienį ciklonas pamažu tols, bet išliksime jo įtakoje. Tai pasnigs didesnėje šalies dalyje, naktį sniegas bus kiek intensyvesnis, ypač rytinėje šalies pusėje. Dieną vyraus daugiau nedidelis sniegas, retkarčiais sulauksime ir pragiedrulių. Vėjas pamažu rims, bet dar vietomis išliks gūsingas, tad sulauksime didesnėje šalies dalyje to iškritusio sniego pustymo, o vietomis, ypač šeštadienio nakties metu, gali kilti ir trumpos pūgos.“

Sinoptikas prognozavo, kad temperatūra šalyje įsivyraus neigiama ir nakties metu kris iki 1 ir 6 laipsnių šalčio, o dieną bus tap 0 ir 4 laipsnių šalčio, todėl susiformavęs plikledis šeštadienį išliks.

„Sekmadienį ciklonui dar labiau atsitraukus, stiprės aukštesnio slėgio laukas. Naktį dar pasnigs didesnėje šalies dalyje, dieną jau sniego bus mažiau, tik vietomis ir daugiausia jis bus nedidelis, retkarčiais sulauksime ir pragiedrulių.

Taip pat užplūs kiek vėsesnis oras, todėl temperatūra naktį kris sparčiau, iki 4-9 laipsnių šalčio. Kai kur pragiedrėjus tikėtina net ir 14 laipsnių šalčio, o dieną taip pat išliks neigiama temperatūra tarp 1 ir 6 laipsnių šalčio.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)