Apie tai pirmasis pranešė naujienų portalas alfa.lt

Portalui lrt.lt politikė teigė, jog nutarė keisti frakciją, siekdama nudirbti daugiau darbų švietimo labui.

„Matau didesnį veikimo lauką, būnant šitoje frakcijoje“, – tvirtino V. Targamadzė.

LSDP nedramatizuoja

LSDP frakcijos Seime seniūnas Gintautas Paluckas Delfi savo kolegės išėjimo nedramatizuoja.

„Nelabai kas atsitiko, tokių atvejų yra ne vienas ir ne du, kai žmogus, jeigu mano, kad save gali realizuoti kitoje frakcijoje arba partijoje, turi tokią teisę. Turint galvoje, kad Vilija nėra partijos narė, tai mes neturime jokių pretenzijų. Dėkojame už bendrą darbą, ir linkime sėkmės“, – sakė G. Paluckas.

Jis tikino, kad socialdemokratai dėl demokratų telkimosi nenukraujavo.

„Socialdemokratai tikrai pas Saulių nei bėga, nei veržiasi. Pas mus viskas ramu ir tvarkinga. Gal būtų ir keista, jeigu su aukštais reitingais būtų kažkokie judėjimai politinėje partijoje. Atvirkščiai, visi užsiima kitais darbais – politiniu turiniu ir žmonių ieškojimu, planavimu. (…) Tos skyrybos ir dalinimasis skyriais, frakcijomis galbūt yra daugiau „valstiečių“ dramos“, – kalbėjo G. Paluckas.

Jau anksčiau skelbta, kad iš Lietuvos socialdemokratų partijos traukiasi Neringos meras Darius Jasaitis ir dar apie 50 kitų Neringos skyriaus narių.

Opozicijoje dirbančią Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS) palikęs S. Skvernelis ir dalis frakcijos kolegų įkūrė naują frakciją. Joje šiuo metu dirba 14 parlamentarų.

Šiai frakcijai priklauso Rima Baškienė, Linas Kukuraitis, Zigmantas Balčytis, Algirdas Butkevičius, Domas Griškevięius, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus ir Tomas Tomilinas.

Šios frakcijos pagrindu kuriama ir to paties pavadinimo partija, jos steigiamas suvažiavimas žadamas sausio 29 dieną Palangoje.

V. Targamadzei palikus LSDP frakciją joje darbą tęstų 12 parlamentarų.

Ne tik Seime

Politiniai manevrai atliekami ne tik Seime, bet ir savivaldybėse.

Gruodžio pabaigoje Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė, kad tokio pavadinimo frakcijos buvo įkurtos Anykščių, Lazdijų, Pasvalio ir Rokiškio rajonų savivaldybių tarybose.

Gruodžio viduryje Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ įsteigta Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)