„Bijau, kad blogiausia dar prieš akis. Deja, bet Omikron atmaina daro savo, tad 6234 atvejai – tikrai bus ne riba. Kritinės gali būti ne kelios savaitės, o visas mėnuo ar net dar ilgesnis periodas. Tad laukia naujas mūšis“, – feisbuke rašė R. Lingienė.

Ji ragino vengti masinių renginių, maksimaliai riboti kontaktus.

„Atleiskit, bet tikrai nesuprantu, kokio velnio kai kurie mūsų braunasi į masinius susibūrimus, tuo labiau nesuprantu kai kurių politikų, skatinančių panašius susibūrimus. Tam tikrai ne laikas“, – pabrėžė NVSC atstovė.

R. Lingienė socialiniame tinkle rašė, jog COVID–19 yra „čia, ne kažkur“.

„Jis tarp mūsų visų. Nemažai jį turi ir net nežino, kad jį platina, tačiau kiti jį pasigavę – deja, bet keliauja tiesiai į ligonines. Ir nebūtinai tai lemia amžius ar fizinė būklė. Taip, su širdies ir kraujagyslių ligomis, viršsvorį turintiems ar cukriniu diabetu sergantiems jis yra pavojingesnis, bet medikai šiai dienai kovoja ir ne tik dėl tokių pacientų gyvybių. Kaunasi už jaunus, sveikus ir net negalėjusius pagalvoti, kad juos jis taip iškirs“, – rašė ji.

Epidemiologė ragino budriais būti vaikų tėvus.

„Fiksuojame daug židinių būtent mokymosi įstaigose ir šeimose“, – feisbuke ragino NSVC atstovė.

„Tad prieš organizuodami nekaltą draugišką vakarėlį, gerai pagalvokite ar tikrai verta. Gal gali jis palaukti, kol tie skaičiai bent mažumėlę bus gražesni?“ – klausimą kėlė ji.

NVSC atstovė R. Lingienė priminė vietose, kur buriasi žmones dėvėti respiratorius be filtro, plauti rankas, o pajutus simptomus – likti namuose ir testuotis.

„Tik priminsiu, kad visą virtinę stipriausių šalies vyrų šis virusas buvo išguldęs, nes infekcijos išplitimo priežastimi tapo vienas bendro naudojimo spausdintuvas biure, aptarnavęs visą aukštą, o kitos įmonės veikla buvo paralyžiuota, nes krūva darbuotojų COVID pasigavo gerdami kavą iš kavos aparato biure.

Dar kita įmonė laikinai prarado keliasdešimt darbuotojų, nes jie privalėjo kas rytą pasitikrinti blaivumą, pūsdami į alkotesterį, stovintį nevėdinamame koridoriuje( !!!). Ir, žinoma, aplinkui buvo pilna smalsių kolegų“, – feisbuke rašė NVSC Vilniaus departamento direktorė R. Lingienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)