„Reiktų dar šiek tiek luktelėti ir labiausiai užmesti akį į tai, kaip atrodo naujų atvejų kreivė. Kol kas ji yra pavojingai žiūrinti į viršų, jeigu naujausius duomenis vartyti ir kitose šalyse taip pat tas vyksta. Ir kada mes matome, kad ta kreivė gali šokti į viršų, tikrai neverta kažkokių priemonių laisvinimo svarstyti ar žadėti tuo labiau“, – „Žinių radijui“ teigė V. Mitalas.

Vis tik politikas mano, kad netolimoje ateityje, galimai pavasarį, tiek galimybių pasas, tiek kiti ribojimai turės būti peržiūrėti.

„Bet ir aš sau pagalvoju mintyse, kad jeigu atsitiks taip, kad mes pamatysime, kad ši atmaina eis ir irgi praeis ir ateis pavasaris, su tuo taip pat stabilizuosis atvejų skaičiai, bus pasiektas visuomenės imunizacijos lygis arba natūralaus persirgimo lygis tam tikras, tai iš tikrųjų tada visas laikinas įvestas priemones pandemijai valdyti reikėtų iš naujo peržiūrėti. Tame tarpe yra ir galimybių pasas, taip pat yra ir visi kiti ribojimai ir draudimai“, – pabrėžė V. Mitalas.

„Tai aš matau, kad tam tikroje regimoje ateityje prie to tikrai reikės grįžti, bet dabar aš siūlau ir tikrai manau, kad nereikia blaškytis, kol mes dar nežinome, kaip atrodys ta artimiausia mėnesio, pusantro ateitis Lietuvoje pandemijos kontekste, luktelkime, sąžiningai palaukime, sukąskime dantis. Suprantu, kad nusibodo, bet sukąskime dantis. Ir tada, aš manau, kad tikrai visi galėsime ir Prezidentūroje, ir Vyriausybėje, ir kitose Lietuvos svarbiose institucijose sutikti, jeigu situacija bus gera, kad kažką galima peržiūrėti ar atlaisvinti“, – taip pat pažymėjo jis.

ELTA primena, kad vyriausioji prezidento patarėja ekonominės ir socialinės politikos klausimais Irena Segalovičienė „Žinių radijui“ antradienį teigė, kad galimybių pasas nebeatitinka omikrono atmainos sukurtų realijų, todėl privalo būti peržiūrėtas.

Anot I. Segalovičienės, galimybių pasas turėjo būti skirtas pandemijos valdymui, tačiau tapo politiniu spaudimu gyventojams vakcinuotis.

Poreikį peržiūrėti galimybių paso taikymą išsakė ir dalis sveikatos ekspertų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)