Pirmadienį bei sekmadienį Lietuvos VSAT pareigūnai nefiksavo atvejų, kai migrantai būtų bandę kirsti sieną iš Baltarusijos. Šeštadienį pasieniečiai į šalį neįsileido 19 užsieniečių, penktadienį – 4, ketvirtadienį – 18. Trečiadienį irgi nebuvo neteisėtų bandymų patekti iš Baltarusijos.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių antradienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Antradienio popietę 9 minėtus migrantus pasieniečiai aptiko iš Baltarusijos į Medininkų kontrolės punktą įvažiavusio vilkiko puspriekabėje. Vilkiką vairavo Baltarusijos pilietis. Puspriekabėje buvo gabenamas metalo armatūros krovinys. Puspriekabės priekyje slėpėsi Irako ir Sirijos piliečių pasus turėję 9 vyrai. Juos pasieniečiai išlaipino. Neteisėtiems migrantams pagalbos nereikėjo, jie grąžinti atgal į Baltarusiją. Ten pat įpareigotas grįžti ir vairuotojas baltarusis su transporto priemonėmis ir kroviniu.

Antradienį vakare ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje keliose vietose buvo iššauta apie 30 signalinių raketų. Dar 4 signalinės raketos vakare Baltarusijos pusėje buvo iššautos ties Lazdijų savivaldybe.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį duomenimis, nepateko 8177.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Antradienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 46 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Pirmadienį tokių buvo 60, sekmadienį – 30, šeštadienį – 33, penktadienį – 50, ketvirtadienį – 32, trečiadienį – 42. Lenkijos pasieniečiai pirmadienį iš Baltarusijos neįsileido 50 tokių užsieniečių, sekmadienį – 38, šeštadienį – 46, penktadienį – 51, ketvirtadienį – 15, trečiadienį – 16.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)