Konferenciją organizuoja Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) ir Gynybos paramos fondas.

Jos tikslas – apžvelgti susidariusią įtemptą geopolitinę situaciją regione, galimus karinės eskalacijos scenarijus ir Vakarų atsaką Rusijos agresijai, pranešė Seimas.

Dešimtys tūkstančių prie Ukrainos sienos sutelktų Rusijos karių kursto Vakarų nerimą dėl galimo Maskvos įsiveržimo.

Anot forumo organizatorių, auganti įtampa prie Ukrainos pasienio, iš Baltarusijos teritorijos organizuota nelegali migracija, plačiai naudojama dezinformacija ir kita destruktyvi nedraugiškų režimų priešiška veikla yra nukreipta prieš Europos Sąjungos, NATO ir viso Vakarų pasaulio tvarką, stabilumą ir saugumą.

„Situacija Ukrainoje kelia grėsmę ne tik Lietuvos saugumui, bet ir visai Vakarų santvarkai ir jos autoritetui. Todėl NATO valstybės turi ir toliau išlikti tvirtos, nepasiduoti šantažui bei laikytis principų, kurie sudaro mūsų Vakarų bendruomenės pagrindą. O taip pat privalome ruoštis įvairiems scenarijams, nes agresorius Rytuose – sunkiai nuspėjamas“, – sakė Seimo NSGK vadovas Laurynas Kasčiūnas.

Jis ragina išreikšti aiškią paramą Ukrainai – tiek moralinę, tiek materialinę.

Konferencijoje planuoja dalyvauti buvęs Suomijos premjeras, parlamento vicepirmininkas Antti Rinne (Antis Rinė), Estijos Užsienio reikalų ir saugumo komiteto pirmininkas Markas Mihkelsonas, buvęs JAV sausumos pajėgų vadas Europoje Benas Hodgesas (Benas Hodžesas), Ukrainos Aukščiausios Rados narė Solomiia Bobrovska, žurnalistas Konstantinas Eggertas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)