„Daugelį Seimo narių, kuriančių naują partiją, pažįstu asmeniškai. Bendraujame dar nuo tada, kai jie dirbo ministerijose, vėliau – ir Vyriausybėje. Žinau jų profesines ir asmenines savybes. Tai yra labai konkretūs žmonės, kurie puikiai supranta savivaldos problemas ir joms spręsti skiria didelį dėmesį. Su šiais kolegomis darbas visada buvo malonus ir aiškus. Todėl kviečiu visus žmones jungtis ir tapti naujos partijos steigėjais“, – teigia Neringos savivaldybės meras D. Jasaitis, kartu su daugeliu naujos frakcijos nariais tapęs ir kuriamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigėju.

Frakcija Neringos savivaldybės taryboje įvardyta „Vardan Neringos“. Savo narių skaičiumi ji šiuo metu yra didžiausia kuriamos politinės jėgos frakcija tarp kitų šalies savivaldybių.

Iš viso Neringos savivaldybės taryboje yra 15 narių. „Vardan Neringos“ frakciją sudaro absoliuti jų dauguma – net 10. Naujai frakcijai atstovauja Darius Jasaitis, Aušra Mikalauskienė, Vaidas Venckus, Arūnas Burkšas, Aušra Feser, Ričardas Kičiatovas, Narūnas Lendraitis, Diana Starkutė-Kriukovė, Stasys Valančius ir Vigantas Giedraitis.

„Vertiname ankstesnius būsimos partijos atstovų darbus savivaldoje. Neretai Neringos kraštas būna užmirštas nacionaliniu lygmeniu. Todėl telkdamiesi į vieną stiprią komandą galėsime ir toliau tinkamai atstovauti mūsų gyventojams, vykdyti suplanuotus darbus, užtikrinti bendrų vertybių tąsa šiame kurorte“, – sako frakcijos „Vardan Neringos“ seniūnė A. Mikalauskienė.

Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ jau įsteigta Vilniaus miesto, Anykščių, Kretingos, Lazdijų, Pasvalio ir Rokiškio rajonų savivaldybių tarybose.

Steigiamasis šios partijos suvažiavimas numatytas sausio 29 dieną Palangos koncertų salėje.

Suvažiavimą rengia 14 Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narių, pirmieji politinės partijos iniciatoriai – Saulius Skvernelis, Vytautas Bakas, Zigmantas Balčytis, Rima Baškienė, Algirdas Butkevičius, Domas Griškevičius, Linas Kukuraitis, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus ir Tomas Tomilinas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)