Metereologai pirmadienį informavo, kad vakare numatomas daug kur plikledis. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, gūsiai 17–22 m/s, vietomis 23–27 m/s. Aukščiausia temperatūra – 0–4 laipsniai šilumos.

„Delfi“ kreipėsi į „Grindos“ atstovą spaudai Egidijų Steponavičių, kad pakomentuotų, kaip sekasi šiuo metu tvarkyti sostinės gatves. Jo teigimu, savivaldybės įmonė ruošėsi jau iš vakaro tokiems orams, todėl buvo nubarsčiusi gatves.

„Tas prevencinis barstymas neleidžia ant gatvės paviršiaus susidaryti rimtesniam sniego ledo sluoksniui. Bet aišku, kai šitaip sninga, tai tą barstymą netrukus reikės pakartoti.

Jeigu sniego bus daugiau, tai tas sniego sankaupas reikės valyti ir verstuvais. Kitas labai svarbus dalykas, kad jau prieš porą valandų mūsų sunkvežimiai pasikrovė ir išvyko į 12 miesto taškų prie statesnių kalnų, jog reikalui esant galėtų greitai sureaguoti į besikeičiančią situaciją.

Tipiškai tai yra tokie kalnai, kur važiuoja viešasis transportas. Jie yra statesni kalnai. Konkretūs pavyzdžiai galėtų būti Narbuto gatvės kalnas, V. Kudirkos g. įkalnė, Šeškinės kalnas, Popieriaus g. Iš važiuojant iš miesto yra didžiulis Savanorių pr. kalnas jau išvažiuojant Kauno pusės link. Šiuo 12 taškų ir budi mūsų sunkvežimiai.“

Primename, kad artimiausią parą laukia labai vėjuoti orai. Šiandien Lietuvoje daug kur krituliai: lietus, šlapdriba, pereinantys į sniegą. Kai kur galima lijundra, vietomis pustys. Vakare daug kur plikledis. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, gūsiai 17–22 m/s, vietomis 23–27 m/s, rytą pajūryje 28 m/s. Aukščiausia temperatūra 0–4 laipsniai šilumos.

Sausio 18-os naktį daug kur numatomi trumpi nedideli krituliai, daugiausia sniegas, dieną be žymesnių kritulių. Daug kur pustys, plikledis. Naktį šiaurės vakarų vėjo gūsiai daug kur sieks 15–20 m/s, dieną vėjas nurims. Temperatūra naktį 0–5 laipsniai šalčio, pajūryje apie 1 laipsnį šilumos, dieną nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Kai kur buvo laikinai sutrikusi ir viešojo transporto sistema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)