„Jeigu į Vingio parką dar buvo galima žiūrėti, kad ten žmonės, šeimos su vaikais, kažkaip rasti tam tikrą paaiškinimą, pateisinimą, tai dabar jokio paaiškinimo ir pateisinimo nėra šioje akcijoje: nuo jos turi tik atsiriboti ir viskas. (...) Po šito net žodis šeima jau yra nuvertintas, suplaktas su tuo – tai negerai.

Nors visokių objektyvių priežasčių gali būti ir kitąkart supranti, kad žmonės galbūt jaučiasi nedalyvaujantys valstybėje, nuo jų labai mažai priklauso ir gali kalbėti apie ką nori – apie socialinę atskirtį, apie baimes, apie pandemiją – bet čia jau nebegalioja, jau yra viskas peržengta“, – tikina kunigas J. Sasnauskas.

Jis pagyrė premjerę ingridą Šimonytę už santūrų elgesį sudėtingose aplinkybėse.

„Labai gražiai, tiksliai pasakė premjerė – tai, kad jūs galite čia švilpti, irgi yra iškovotos laisvės dalis. Žmonės naudojasi tuo. Vadina, kad čia diktatūra Lietuvoje, bet ten, kur diktatūra, tai nepakęstų tokių dalykų. (...) Ačiū Dievui, kad neatsakėme tuo pačiu ir buvo gražu žiūrėti, kaip santūriai elgiasi Lietuvos kariuomenė ir policija. Gerai neatsakyti tuo pačiu: prievarta, smurtu, neapykanta“, – sako dvasininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)