„Jie net tarpusavyje nesusikalba, – stebisi istorikas. – Ar tikrai mes visada nuosekliai laikomės vertybinės politikos? Nepaisydami brutalių Rusijos režimo veiksmų, kuriuos smerkia Vakarų visuomenės, mes juk toliau perkame iš Rusijos ir suskystintas dujas per savo „nepriklausomybės laivą”, ir elektrą iš Karaliaučiaus.

Apie kokią vertybinę politiką galime kalbėti, kai tarpusavyje nesutaria tos politikos vykdytojai? Kai užsienio reikalų viceministras vieną dieną kovoja su Kinijos politiniu režimu „kitoje pasaulio pusėje“, o kitą dieną skelbia, kad Lietuvos tikslas – kuo greičiau normalizuoti santykius su tuo režimu?” – retoriškai klausia „Delfi” pašnekovas.

Atsakydamas į klausimą, kodėl būtent Tėvynės sąjungai (TS) taip nesiseka sulaukti piktų dalies visuomenės protestų – ir šią kadenciją, ir Andriaus Kubiliaus vadovavimo vyriausybei laikais, Kuolys teigia manąs, jog TS yra „gerokai pavargusi nuo ilgai nešamos atsakomybės už tėvynę naštos”:

„Juk jai teko nešti šią naštą beveik nuo nepriklausomybės pradžios. Tam, kad nueitum tokią ilgą politinę distanciją, reikia turėti daug gyvybinės jėgos. Ir mes matome, kad Tėvynės sąjungą ištiko tam tikras intelektualinis nuovargis, tam tikra stiliaus inercija. Nuvargęs politinis kūnas darosi kategoriškas, piktas, agresyvus, ir šį agresyvumą visuomenė jaučia. Todėl ir nesimezga dialogas.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)