Prie S. Skvernelio kuriamos partijos turėtų jungtis jos abi, tačiau penktadienį politikės tikino dar sprendžiančios, kaip pasielgti.

„Taip, mes galvojame apie tai, kad tiesiog eiti su demokratais“, – Delfi penktadienį sakė I. Matukaitė.

Beje, tokiu atveju naujai užgimsianti partija Širvintų rajono taryboje frakcijose neįgytų, nes jos nėra ir dabar – frakcijai sukurti reikia mažiausiai trijų tarybos narių, o „valstiečiai“ joje teturėjo dvi atstoves.

I. Matukaitė teigė iš LVŽS išėjusi, nes suprato, kad jai su šia politine jėga – ne pakeliui.

„Išmėginau visus metodus, kaip daroma šeimoje, bet supratau, kad tikriausiai bendrų sąlyčio taškų mažai bus“, – kodėl nusprendė išeiti, pasakojo ji.

Pašnekovė teigė galvojusi apskritai pasitraukti iš politikos, tačiau sulaukusi parlamentaro Tomo Tomilino kvietimo susimąstė, kad galbūt dar pabūti.

„Pati vizija jų partijos naujos patinka, žmonės, esantys frakcijoje, man imponuoja“, – aiškino ji.

Skyrius – neaktyvus

LVŽS puslapyje jokie Širvintų rajono skyriaus kontaktai nenurodomi. Ar jo nariai liko?

I. Matukaitės teigimu, kiti skyriaus nariai niekur neišėjo, tačiau skyrius jau kuris laikas nepasižymi gyvybingumu.

„Kai „valstiečiai“ buvo valdžioje, mūsų skyriui reikėjo tam tikros pagalbos ir palaikymo. Bandėme visokių sąlyčio taškų ieškoti ir mums nelabai pavyko. Skyriaus nariai liko nusivylę, nebeliko politinio optimizmo ir skyrius pabyrėjo. Nariai yra, bet jie visiškai neaktyvūs“, – apie padėtį skyriuje pasakojo buvusi jo vadovė.

Su „valstiečių“ sąrašu į tarybą išrinkta A.Skeberienė Delfi penktadienį teigė sprendimų dėl savo politinės ateities nepriėmusi ir tebesanti tarybos narė nuo LVŽS. Politikė sakė, kad pasiūlymai yra ir jie svarstomi.

Gruodžio pabaigoje Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė, kad tokio pavadinimo frakcijos buvo įkurtos Anykščių, Lazdijų, Pasvalio ir Rokiškio rajonų savivaldybių tarybose.

Gruodžio viduryje Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ įsteigta Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)